Vágólapra másolva!
Már csak két magyar ökölvívó van versenyben Santiago de Cubában, a 12. junior világbajnokságon, de a könnyűsúlyú Dudás Tibor olyan káprázatosan bokszol, hogy minden bánatunkat feledteti. A KSI 19 éves klasszisa kedden az esti programban iskolaboksszal, 25:10-es pontozással verte az angol Grantet, bejutott a legjobb nyolc köze, s ott az ukrán Gorlahov lesz az ellenfele.

Ch. Gáll András jelenti Santiago de Cubából

A kora délután szorítóba lepett Kállai Tibor (63,5 kg) és Fazekas Ottó (szupernehézsúly) sajnos csak kilóra volt egy súlycsoportban ellenfelével, előbbi döntő pontkülönbséggel (15 pont a második menetben), utóbbi három rászámolást követően kapott ki. Igaz, Fazekas utána azt mondta, a három számolás közül kettőnél nem volt "megfogva", de mi kintről úgy láttuk, nem volt sok esélye a bivalyerős üzbéggel szemben.

Dudás viszont mosolyogva jött le a szorítóból, mert szinte minden esetben meg tudta előzni amúgy pompás képességű, színes bőrű angol ellenfelét, akit a Balaton-bajnokságon csak véres verejtékkel, egyetlen ponttal tudott legyőzni. Úgy néz ki, Dudás az egyetlen magyar, aki csúcsformában érkezett Santiago de Cubába.

"A meccs végére nagyon belejöttem, élveztem a bokszot, izgatottan várom következő mérkőzésemet, amely már éremért megy" - mondta Dudás. Rajta kívül még a 81 kilós Kóczián áll, igaz, ő csak szerdán mutatkozik be.

Eredmények
60 kg (nyolcaddöntő): Dudás Tibor - Michael Grant p. gy. 25:10
63,5 kg (nyolcaddöntő): Lamont Peterson (amerikai) - Kállai Tibor 2. m. döntő fölény 21:6-nál
plusz 91 kg (nyolcaddöntő): Jaszur Macsanov (üzbég) - Fazekas Ottó 1. m. döntő fölény