Vágólapra másolva!
A Haller Ákos, Pető Tibor kétpár fantasztikus versenyzéssel aranyérmet szerzett a sevillai evezős világbajnokságon, s ezzel megvédte címét.

A magyar duó rendkívül taktikusan kezdte a 2000 métert: az élbolyban haladt, de 500 m-nél, majd féltávnál is még csak a harmadik helyen állt. A mezőnyt a német Willms, Hajek kettős vezette, amely az utolsó ellenőrző pontnál, 1500-nál is az élen állt, de ekkor a címvédő páros már feljött a második pozícióba.

Haller és Pető a Sportcsillagok falán/sport/egyeni/20020118haller.html

A hajrá aztán úgy sikerült, ahogy Hallerék eltervezték: növelték a csapásszámot, magabiztosan hagyták le ellenfeleiket, s végül több mint egy másodperces előnnyel haladtak át a célvonalon. A németek csak a harmadikok lettek az olasz Abbagnale, Berra egység mögött.

Az egypárban versenyző Székely Viktória a hatodik lett a B-döntőben, így összesítésben a 12. helyen végzett. A számot az olimpiai ezüstérmes bolgár Rumjana Nejkova nyerte a Sydneyben győztes fehérorosz Karszten előtt.

"Nagyon örülünk a sikernek, szerencsére a döntőben meg tudtuk valósítani azt a taktikát, amit elterveztünk" - mondta Pető. "Tisztában voltunk azzal, hogy nehéz lesz megvédenünk címünket, hiszen rendkívül kiegyensúlyozott mezőny jött össze. A rajt előtt elsősorban az olaszoktól, az ausztráloktól és a csehektől tartottunk, aztán meglepetésre sokáig a németek vezettek. Jól osztottuk be az erőnket, és bírtuk a hajrát."

Haller szerint a legnagyobb problémát az időjárás okozta: "Nagyon fújt a szél, s ez engem eléggé zavart. Ennek ellenére jó verseny volt, a lényeg, hogy ismét sikerült győztünk."

Eredmények:
férfiak:
kétpár, világbajnok:
Haller Ákos, Pető Tibor 6:05.74 p
2. Agostino Abbagnale, Franco Berra (Olaszország) 6:06.93
3. Andre Willms, Andreas Hajek (Németország) 6:07.77

nők:
egypár, világbajnok:
Rumjana Nejkova (Bulgária) 7:07.71 p
2. Jekatyerina Karszten (Fehéroroszország) 7:11.74
3. Katrin Rutschow-Stomporowski (Németország) 7:12.07
...
12. Székely Viktória 7:36.34