Vágólapra másolva!
Roberto Heras nyerte a spanyol kerékpáros körverseny, a Vuelta tizenötödik szakaszát, és sikerével az összetettben átvette a vezetést.

Az indulóknak a Gijon és Angliru közötti 176,7 kilométeres távot kellett teljesíteniük, az etapot négy hosszú emelkedő is nehezítette. Az amerikai US Postal kapitánya második szakaszgyőzelmét szerezte az idei viadalon.

Újabb vérmintákat vettek négy csapat indulóitól, de egyik eredménye sem lett pozitív. A nemzetközi szövetség illetékesei ezúttal két olasz (Saeco,Tacconi) és egy-egy belga (Domo), illetve francia (Ag2R) együttest ellenőriztek, a vizsgálat összesen 24 kerekest érintett.

Az olasz Sclerosis Multiplex Alapítványnak kíván segíteni Danilo Di Luca profi kerékpáros. A Saeco klasszisa azt a trikóját ajánlja fel árverésre,amelyben nyerni tudott a jelenleg is zajló spanyol körverseny, a Vuelta második szakaszán. "Közeli ismerőseim között is van olyan, aki ebben a szörnyű betegségben szenved. Nem múlik el nap, hogy ne gondolnék rá. Remélem, sok pénz gyűlik össze" - mondta.

Tizenötödik szakasz, Gijón-Angliru, 176,7 km:
1. Heras (spanyol, US Postal) 5:01.02 ó
2. Beloki (spanyol, ONCE) 1:35 p hátrány
3. Casagrande (olasz, Fassa Bortolo) 1:41 p h.

Az összetettben:
1. Heras 55:14.28 ó
2. A. Gonzalez (spanyol, Kelme) 35 mp h.
3. Sevilla (spanyol, Kelme) 1:08 p h.

Hétfőn pihenőnap lesz a Vueltán.