Vágólapra másolva!
Májusi válloperációja óta először vett részt könnyed átmozgató edzésen a horvát Goran Ivanisevic, a 2001-es wimbledoni Grand Slam-torna egyéni győztese. A 31 esztendős klasszis nyugalomra inti hű szurkolóit, egészségesnek érzi magát, de a 2003-as év első Grand Slam-viadalát, az Australian Opent még ki fogja hagyni. 
Fotó: Reuters
Az Australian Openen még nem kockáztatja indulását Ivanisevic Fotó: Reuters

A dühkitöréseiről, bohókás természetéről és nem egyszer meghökkentő nyilatkozatairól elhíresült közönségkedvenc húszperces, könnyed tréninget tartott edzőjével, Mario Tudorral szülővárosában, Splitben. Az edzés során nem gyakorolta legnagyobb fegyverét, adogatását, mert mint mondta, ahhoz még nem érzi elég erősnek magát, s nem is akar megkockáztatni egy újabb sérülést.

"Mintha egy tonnás súlyt emeltem volna meg, olyan volt újra ütőt fogni a kezembe - tréfálkozott Ivanisevic az egyik horvát napilap hasábjain. - Persze nem aggódom emiatt egy cseppet sem, ilyen hosszú kihagyás után ez így normális. Sokkal fontosabb viszont, hogy játék közben szemernyi fájdalmat sem éreztem, gond nélkül tudtam megütni a labdákat."

A biztató fejlemények ellenére a balkezes játékos kizárta annak lehetőségét, hogy a januári Australian Openen viszontláthatják őt szurkolói a pályán, úgy nyilatkozott, addig nem lesz képes formába hozni magát.

"Persze, utazzak el Ausztráliába, röpködjem át a fél világot azért, hogy kiessek az első fordulóban. Ennek nincs semmi értelme" - tette hozzá Ivanisevic, aki a Jutarnji List szerint a horvát Davis-kupa-válogatott vezetőjeként tér majd vissza jövőre.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016

Emlékezetes, Ivanisevic világra szóló győzelmet aratott 2001-ben Wimbledonban, ahol is szabadkártyásként végzett az első helyen. Sem előtte, sem utána nem sikerült ez még senkinek. Folyamatosan fokozódó vállfájdalmai miatt májusban szánta rá magát arra, hogy megoperálják, egy németországi magánklinikán végezték el a beavatkozást.