Vágólapra másolva!
Kótai Mihály szombaton este a londoni Brentwood Centre szorítójában pontozásos győzelmet aratott az eredeti ellenfél helyett beugró lengyel Andrzej Butowicz felett.

Nem volt zökkenőmentes Kótai Mihály útja a 19. profi ökölvívó mérkőzéséig, hiszen amellett, hogy influenza miatt a tervezett hathetes felkészülés a felére zsugorodott, a meccs előtt két nappal új ellenfélre kellett ráhangolódnia. Az eredeti rivális, az angol Danny Thiele ugyanis az utolsó pillanatban nem tudott megfelelő orvosi engedélyt felmutatni, helyére a 11 győzelmmel és 4 vereséggel rendelkező balkezes Andrzej Butowicz ugrott be.

WBC magyar kisvilágbajnoka szokása szerint nekiesett az egykori lengyel válogatottnak, de kicsit talán idegesebben bokszolt a kelleténél, így nem sikerült nagyobb előnyre szert tennie az első menetben. Misinek a második menetben is bőven akadt kósza ütése, előnye azonban kezdett kidomborodni, eddigi legmagasabb ellenfele ugyanis alig kezdeményezett.

Érezhette is a lengyel, hogy így nehéz lesz győznie, a harmadik menetre már nagyobb elszántsággal jött ki, de nem tudta meglepni Kótait, aki ekkor már kondicionálisan is kezdte felőrölni ellenfelét. A negyedik menetre már megnyugodt a magyar ökölvívó, megfontoltobban bokszolt, ráérzett az ütőtávra, volt türelme végigcsinálni a kombinációkat, s többször is keményen bepancsolt Butowicznak.

Erdei kisvilágbajnoki győzelemre készül/sport/egyeni/boksz/20020918erdei.html

Az ötödik menet egy néhány másodperces kemény, nyílt adok-kapokkal indult, aztán a lengyel rájött, hogy jobban teszi, ha nem erőlteti a közelharcot Kótaival. Beszedett még egy-két komoly ütést a gongszóig, meg is roggyant, de összekapta magát az utolsó menetre, és - főleg Misi előző ellenfeléhez képest -, becsülettel végigküzdötte az utolsó menetet. Kótai 19. profi győzelméhez azonban kétség sem férhetett, a pontózók minden menetben őt találták jobbnak.