Vágólapra másolva!
Az ukrán ökölvívó-testvérek, Vlagyimir és Vitalij Klicsko hosszú távú megállapodást kötöttek az UNESCO-val, hogy a szervezet nagykövetei lesznek.

A két nehézsúlyú profi bokszolónak egy speciális programot kell népszerűsítenie, amelyet 87 országban indítottak be. Vitalij, a WBO korábbi világbajnoka szerint az UNESCO a világ egyik "legfantasztikusabb szervezete", mivel rengeteg emberen segít, és éppen ezért öccsével nem mondhattak nemet a felkérésre.

Tigris megtalálta a szerelmet/sport/egyeni/boksz/20020923tigris.htmlKótai pontozással győzte le Butowiczot/sport/egyeni/boksz/20020922kotai.html

"Fejletlenebb régiókban gyerekeken fogunk segíteni. Több afrikai, ázsiai és dél-amerikai államba is ellátogatunk, hogy pénzt gyűjtsünk nevelési és iskolai programok megvalósítására" - mondta Vlagyimir, a WBO övének jelenlegi tulajdonosa.

Klicskóékon kívül több más világhírű sportoló is támogatja az UNESCO-t, köztük van Michael Schumacher, a németek ötszörös világbajnok Forma-1-es pilótája és Pelé, a háromszoros világbajnok brazil labdarúgó-legenda is.