Vágólapra másolva!
Andre Agassi csak nagy küzdelemben, 2 óra 23 perces mérkőzésen nyert a szabadkártyával induló spanyol Feliciano Lopez ellen a madridi, 2,95 millió dollár összdíjazású férfitenisz-torna nyolcaddöntőjében. A negyeddöntőben aztán esélyeshez "méltóbban" nyert: itt könnyedén, két játszmában búcsúztatta a hazai nézők egyik kedvencét, Juan Carlos Ferrerót.

A papírformának megfelelően a hetedik helyen kiemelt Sebastien Grosjean és a cseh Jiri Novak (11.) is bejutott a legjobb négy közé Madridban. A francia játékosnak nem okozott különösebb gondot az argentin Agustin Calleri legyőzése, a cseh viszont alaposan megszenvedett az első és második fordulóban Kuertent, illetve Henmant búcsúztató thaiföldi Paradorn Srichaphannal.

Agassi időrendi sorrendben harmadikként kvalifikálta magát a legjobb négy közé: könnyedén, két játszmában búcsúztatta a hazai nézők egyik kedvencét, Juan Carlos Ferrerót, a mérkőzés mindössze 1 óra 14 percig tartott. Utolsóként a francia Fabrice Santoro jutott a Mester-sorozatba tartozó torna elődöntőjébe.

Madrid, nyolcaddöntő:
Agassi (amerikai, 2.) - Lopez (spanyol) 7:6, 6:7, 7:5
Federer (svájci, 12.) - Lapentti (ecuadori) 6:3, 6:4

Negyeddöntő:
Grosjean (francia, 7.) - Calleri (argentin) 6:3, 7:6 (7-4)
Novak (cseh, 11.) - Srichaphan (thaiföldi) 4:6, 6:3, 6:4
Agassi (amerikai, 2.) - Ferrero (spanyol, 5.) 6:3, 6:2
Santoro (francia) - Federer (svájci, 12.) 7:5, 6:3

Az elődöntő párosítása:
Santoro - Novak (cseh, 11.)
Agassi (amerikai, 2.) - Grosjean (francia, 7.)