Vágólapra másolva!
Csütörtöktől szombatig a Budapest Kongresszusi Központban rendezik meg a 10. FISAF aerobik Európa-bajnokságot, valamint a sportág harmadik junior világbajnokságát.

A Nemzetközi Profi Aerobik Szövetség (FISAF) két viadalára az előzetes jelentkezések szerint 15 ország versenyzői érkeznek Budapestre: Ausztrália, Belgium, Cseh Köztársaság, Dánia, Dél-afrikai Köztársaság, Finnország, Franciaország, Németország, Jugoszlávia, Hollandia, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Ukrajna és Magyarország nevezett. Ezen előzetes jelentkezések alapján várhatóan 3-500 versenyző indul. A rendezők reményei szerint a verseny utolsó két napja, azaz a pénteki elődöntők és a szombati döntők teltház előtt zajlanak majd a Kongresszusi Központban, ami mindkét nap 1800 nézőt jelentene.

Az Európa-bajnokságok történetében a versenyszámok között most először szerepel a fitnesz aerobik csapatverseny. Az 6-8 fős csapatok aerobik, step és funk kategóriákban mérkőznek egymással. A verseny aerobiknak ezen területei a leglátványosabbak, legdinamikusabbak, ezáltal a leginkább közönségvonzó, show-jellegű versenyszámai.

Az Eb-n és a junior vb-n egyébként egyaránt hét számban hirdetnek végeredményt, ezek a következők: női egyéni, férfi egyéni, fitnesz aerobik csapat, step, funk, páros, team.

A versenyek kísérőprogramjaként aerobik sportfesztiválra kerül sor, melyen neves klubok tanárai vezetik be az érdeklődőket a testedzés e válfajának mozgáskultúrájába. Szombaton 9-13 óráig ingyenesen látogatható nyílt órákon ismert óraadók (Katus Attila, Katus Tamás, Szentgyörgyi Rómeó, Baucsek Norbert, Körtvélyesi Ákos) várják az érdeklődőket.

Fábik Tibor