Vágólapra másolva!

Magyar éremeső a kickbox-Eb-n

A magyar kickbox-válogatott négy aranyérmet célzott meg az elmúlt hét végi jesolói Eb-n, és egyáltalán nem volt alaptalan a szakvezetés önbizalma: versenyzőink öt arany-, három ezüst- és kilenc bronzérmet szereztek.

Az éremhalmozó magyar válogatottból külön ki kell emelni az 57 kg-os súlycsoportban induló Debreczeni Dezsőt, ugyanis a békéscsabai versenyző szombaton semi contactban, majd vasárnap light contactban is a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Rajta kívül Dancsó Zoltán (light contact, 79 kg), Csikós Péter (semi contact, 89 kg) és Csicsely Szilvia (light contact, 50 kg) is aranyéremmel jöhetett haza az olaszországi üdülőhelyen rendezett kontinensviadalról. Debreczeni immár ötszörös, Dancsó pedig háromszoros Európa-bajnok!

A csapatból hárman ezüstérmet szerzetek: Tóth László (semi contact, 94 kg), Meiszter Gábor (low kick, 86 kg) és Linczmayer Szilvia (light contact, 50 kg). A magyar válogatott az öt arany- és három ezüstérem mellett még 9 bronzot is szerzett, s felülmúlta a két évvel ezelőtti, ugyancsak Jesolóban rendezett Eb eredménylistáját (4 arany, 3 ezüst, 4 bronz).

A sportágban 1984 óta rendeznek Eb-t, s a magyarok immár 36 arany-, 42 ezüst- és 79 bronzéremmel rendelkeznek.

Fábik Tibor