Társoldalunk:

Ellopták Kovács Ági edzőjének a buszát

A Bea-Sprint fantázianevű, tizenkét éve rendkívül hatékonyan működő úszósuli nagy bajban van: ellopták a vállalkozás mikrobuszát, s nincs mivel szállítani a gyerekeket az óvódák, iskolák, illetve az uszoda között. Szűcs Bea, aki szakmai berkekben elsősorban arról híres, hogy ő tanította úszni annak idején a sportág jelenlegi első számú hazai csillagát, Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnokot, 1990 óta foglalkozik a 4-10 évesek vízi oktatásával.

"Több tízezer gyerek fordult meg az elmúlt esztendőkben a kezem alatt, két kollégám és én egy-egy tanfolyami időszakban, így most is általában 350 aprósággal foglalkozunk, nagyon hiányzik a megfelelő közlekedési eszköz" - mondta az edző.

Az úszásra és általában a sportos életmódra szoktatásban "élmunkás" szakember szokatlan konstrukciót talált ki, hogy - divatos szóhasználattal élve - tőkehiányos úszóiskoláját átsegítse a jelenlegi kínos szituáción: az a cég, intézmény, amelyik besegít a nélkülözhetlen mikrobusz megvásárlásába, annak a dolgozóitól hosszútávra átvállalja a gyerekeik úszással kapcsolatos költségeit. Magyarán: ingyen tanítja meg a támogató közvetlen és közvetett környezetébe tartozó kicsiket úszni.

"Csak a kezdő részlettel van gondom, később mondjuk a lízingdíjat már tudnánk mi fizetni" - avattott be a "mentőötletbe" Szűcs Bea.

Amennyiben valaki a segítségére sietne, minden nap reggel 8 és délután 3 óra között megtalálja Szűcs Beát a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában.