Vágólapra másolva!
Juan Carlos Ferrero jutott elsőként a férfiteniszezők szezonzáró versenyének, a 3,7 millió dollár összdíjazású sanghaji Mesterek Kupájának a fináléjába. A spanyol ellenfele a címvédő ausztrál Lleyton Hewitt lesz.
Forrás: EPA
Ferrero a döntő felé Fotó: EPA

A spanyol csillag az elődöntőben honfitársát, Carlos Moyát győzte le három játszmában, akin az összecsapás vége felé már látszott, hogy pénteken csaknem háromórás csatában nyert - számára tét nélküli mérkőzésen - Albert Costa ellen.

Kettejük párharcában Ferrero vezet immár 7-2-re. A tavaly a legjobb négy között a későbbi győztes Lleyton Hewitt-tól kikapó klasszis a fináléban vagy éppen az ausztrál világelsővel találkozik.

Hewitt ugyanis három órás elődöntőben, hatalmas küzdelemben győzte le az addig veretlen svájci Roger Federert. Az európai csillag rögtön a meccs elején elvette ellenfele adogatását, de a nyitó szett végén a kiválóan koncentráló Hewitt drámai csatában fordított.

A második szettet a 21 éves ausztrál kezdte brékkel, majd Federer visszavágott, sőt 4:5-nél - Hewitt szervájánál- meccslabdát hárítva "hozta" a játszmát.

Az utolsó felvonás még az addiginál is nagyobb csatát hozott: a címvédő 4:4-nél elvette a svájci adogatását, aki meccslabdánál ismét visszabrékelt, majd "semmire" elvesztette szerváját, ami végzetesnek bizonyult.

Az elődöntőkben:
Ferrero (spanyol) - Moyá (spanyol) 6:7 (6-8), 6:4, 6:4
Hewitt (ausztrál) - Federer (svájci) 7:5, 5:7, 7:5

A döntőben tehát Hewitt-Ferrero derbit láthatunk, a két klasszis eddig négyszer találkozott, az állás 2-2. Tavaly a Mesterek Kupáján a négy között Hewitt bizonyult jobbnak.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016

"Nincs vesztenivalóm, nem kell idegeskednem" - mondta Ferrero. "Végre kemény pályán is a legjobb formámat tudom hozni. Az elődöntőben Moyával remek mérkőzést vívtunk. Valakinek nyernie kellett, s ez ma nekem sikerült."

"Többször is holtponton voltam, de mindannyiszor átlendültem rajta" - nyilatkozott Hewitt. "Gyűlölök veszíteni, és tovább hajt a versenyláz."