Társoldalunk:

Mádl Ferenc megnyitotta a tornász-vébét

Kedden este a debreceni Főnix csarnokban Mádl Ferenc, a Magyar Köztársaság elnöke megnyitotta a 36. tornász-világbajnokságot.

A vb megnyitóünnepsége 19 órakor a résztvevő nemzetek zászlóinak és a versenyzők bevonulásával kezdődött, majd a magyar Himnusz elhangzása és a zászlófelvonás után Mádl Ferenc köztársasági elnök hivatalosan is megnyitotta a 36. tornász-világbajnokságot.

"Valahányszor sportolóink szerte a földgolyó különböző pontjain sikereket érnek el, a magyar újságok, rádiók, tévéállomások útján valahogy mindig ugyanazzal a kifejezéssel szoktuk világgá kiáltani örömünket: most jó magyarnak lenni itt  Barcelonában, Szöulban, Rómában vagy éppen Sydneyben. A mai napon őszinte szívvel kívánjuk a hazánkba látogatott valamennyi résztvevőnek és szurkolónak, hogy a versenyek végeztével úgy érezzék, jó volt tornásznak, edzőnek, pontozóbírónak, nézőnek, közvetítőnek, egyszóval: vendégnek lenni Debrecenben!" - fogalmazott a köztársasági elnök.

Mádl Ferenc köszöntő szavai után Bruno Grandi, a Nemzetközi Tornaszövetség olasz elnöke, valamint Kósa Lajos, Debrecen polgármestere mondott beszédet.

A megnyitó programját ezután dob-show és jégrevü jelentette, majd a vb résztvevői a magyar kultúrából kaphattak ízelítőt: a Magyar Állami Nép Együttes művészei a Kárpát-medence népzenei hagyományain alapuló Naplegenda táncjátékot adták elő. A 36. tornász-világbajnokságon a versenyek szerdán 14 órakor a női selejtezővel kezdődnek a Főnix sportcsarnokban.

Fábik Tibor

KAPCSOLÓDÓ CIKK