Vágólapra másolva!
A televíziós adások révén hatszázmillió néző követheti figyelemmel a debreceni tornász-világbajnokság eseményeit. A Nemzetközi Tornaszövetség sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy a vb 300 millió forintos költségvetésű, amelynek kétharmadát a magyar kormány, egyharmadát pedig Debrecen városa fedezi.

"Szeretném kifejezni a köszönetemet a magyar tornásztársadalomnak, a kormánynak és Debrecennek. Köszönet a hatalmas erőfeszítésért, azért, hogy a világ legjobb tornászai tökéletes körülmények között versenyezhetnek. A Magyar Tornaszövetség a megváltozott körülmények ellenére bebizonyította, hogy képes a világbajnokság lebonyolítására" - jelentette ki Bruno Grandi, a Nemzetközi Tornaszövetség olasz elnöke. (Mint ismert, Debrecen a Budapest Sportcsarnok leégése után kapta meg a rendezés jogát.)

Szertornahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36905

A sajtótájékoztatón Kósa Lajos, Debrecen polgármestere elmondta, hogy a vb-re gyakorlatilag minden jegy elkelt, s a helyszínen szurkoló nézőkön túl közel 600 millióan láthatják a versenyeket. A hétfői gálára csütörtöktől lehet jegyeket kapni, s minden bizonnyal az összes belépő gazdára talál.