Vágólapra másolva!
A papírformának megfelelően Marat Szafin legyőzte Paul-Henri Mathieu-t, Sebastien Grosjean pedig meglepően simán nyert Jevgenyij Kafelnyikov ellen a Párizsban zajló Davis-kupadöntőben, így a címvédő házigazdák az első nap után döntetlenre állnak Oroszországgal.

A huszonharmadik születésnapját január 27-én ünneplő Szafin tőle szokatlanul higgadt volt a két óra ötvennyolc perces meccs alatt. Csak a játékra összpontosított, s a második szett kivételével sokkal jobb is volt a - Guy Forget kapitány kissé vakmerő döntésének köszönhetően - most bemutatkozó Mathieu-nél. A 20 éves hazai teniszező október elején Moszkvában, majd Lyonban tornagyőztes lett, de azóta "pihent", s ez meg is látszott rajta. A fontos helyzetekben sokat hibázott, így nem lehetett esélye. Döntőnek bizonyult, hogy Szafin tizenhárom breaklabdából ötöt, míg ellenfele tizennégyből mindössze kettőt használt ki a Bercy-sportcsarnok salakján.

Az oroszok 28 éves klasszisa, Jevgenyij Kafelnyikov mindössze az első játszmában volt méltó ellenfele Grosjeannak: 6:6-ig fej-fej mellett haladt a küzdelem, a rövidítésben azonban a francia összpontosított jobban. A folytatásban a hazai játékos kétszer is elvette riválisa adogatását, s ez elég volt a második szett megnyeréséhez. Az utolsó felvonásban úgy tűnt, hogy Kafelnyikov lélekben már feladta a meccset, s ezt kihasználva Grosjean - összesen két óra két perc alatt - fölényes győzelmet aratott.

A Dk fináléjában 1998 óta először fordult elő, hogy valaki 6:0-ra nyerjen egy játszmát. Szombaton 14 órától az Escudé, Santoro - Kafelnyikov, Szafin párosmérkőzéssel folytatódik a döntő.

Davis-kupa, döntő:
Franciaország - Oroszország 1-1 - állás az első nap után
Mathieu - Szafin 4:6, 6:3, 1:6, 4:6
Grosjean - Kafelnyikov 7:6 (7-3), 6:3, 6:0