Vágólapra másolva!
A Magyar Súlyemelő Szövetség elnöksége rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy írásbeli figyelmeztetésben részesíti és pénzbírsággal sújtja Zsuga Imre szövetségi kapitányt, akinek a hibájából Ráki Henrietta két éremtől esett el a kedden befejeződött varsói világbajnokságon.

A büntetés a vártnál enyhébbnek tűnik, a szakvezető - aki imár a verseny befejezését követően jelezte, hogy vállalja a felelősséget a történtekért - ennek ellenére elégedetlen a határozattal. "Továbbra is elismerem, hogy hibáztam, de a büntetést mégis aránytalanul súlyosnak érzem" - mondta. "Egy hét gondolkodási időt kértem az elnökségtől, ezalatt eldöntöm, hogy elfogadom-e az ítéletet."

Dolovai Tamás, az MSSZ első számú irányítója úgy véli: Zsuga Imre két lehetőség közül választhat, vagy tudomásul veszi a büntetést, vagy távozik posztjáról. "Nem értem a kapitány reagálását, hiszen szinte a legenyhébb elmarasztalásban részesítjük" - jelentette ki a vezető. Dolovai nem kívánta nyilvánosságra hozni a pénzbírság nagyságát, csak annyit árult el, hogy az összeg hatszámjegyű.

Az 58 kg-osok között induló Ráki lökésben és összetettben is biztosnak tűnő érmektől esett el a vb-n, miután Zsuga "eltaktikázta" magát, s a versenyző nem hajthatta végre utolsó gyakorlatát a második fogásnemben. A magyar csapat dobogós helyezés nélkül zárta a világbajnokságot.