Vágólapra másolva!
Paul Annacone, a tizennégyszeres Grand Slam-győztes Pete Sampras edzője állítólag mindent megtesz annak érdekében, hogy tanítványa még a következő évben is a teniszpályákat tapossa otthonának padlója helyett, s halassza el néhány - de legalább egy - évvel a visszavonulását.

Pete Sampras még mindig nem határozta el, hogy a 2003-as évet családja mellett, avagy profi teniszezéssel szeretné eltölteni, pedig a világ valaha volt talán legjobb játékosa korábban azt ígérte, novemberben elárulja, mit is óhajt a jövőben csinálni. A nagy vallomás egyelőre még várat magára, feltehetően azért, mert maga Sampras sem tudja, hogy mi lenne a legjobb megoldás. Régi-új edzője, Paul Annacone mindenesetre folyamatosan azzal nyaggatja a tizennégyszeres Grand Slam-győztest, hogy korai lenne még a visszavonulás, van még benne erő újabb sikerekre. Ugyanakkor nem kertelt, kijelentette azt is, hogy fifty-fifty a visszatérés esélye.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016Pete Samprashttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36440

"Természetesen én is nagyon remélem, hogy Pete 2003-ban visszatér a pályákra, mindent meg is teszek ennek érdekében" - mondta Annacone. "Folyamatosan sulykolom belé, hogy van még benne egynéhány Grand Slam-titulus, bár azt nem tudom, ő maga mennyire hisz ebben. A legfontosabb tényező márpedig ez, mert a döntést ő fogja meghozni, s kérdés, ő mennyire akar még hétről hétre megküzdeni a sikerekért."

Mint az oly sokszor leíródott, Sampras már 32. életévét tapossa, otthon várja felesége, a hollywoodi csillagocska Bridgette Wilson, ráadásul november óta az apai szerepkörben is helyt kell állnia, megszületett ugyanis fia, Christian Charles. Előtte szeptemberben még megnyerte a US Opent honfitársa, Andre Agassi ellen, azóta azonban egyetlen hivatalos mérkőzésen sem lépett pályára. Annacone szerint viszont az edzéseket sem hagyta abba.

"Egy percig nem lazított azután sem, hogy magasba emelte a US Open-trófeát, edzettünk minden nap. Abban mindenki biztos lehet, hogy fizikálisan teljesen rendben van, minden eshetőségre felkészült: fifty-fifty az esély, maradhat, de ugyanúgy szögre is akaszthatja az ütőjét. Én csak egyvalamiben lehetek biztos, amennyiben úgy dönt, indul az Australian Openen januárban, néhány előkészületi meccsen össze kell raknunk a játékát véglegesen."