Vágólapra másolva!
A jövő héten kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének öt magyar vág neki, a főtáblán három játékosunk helye biztos. A verseny első kiemeltje a férfiaknál Lleyton Hewitt, a nőknél Serena Williams.

A január 13-án kezdődő Australian Open első kiemeltjei a világranglisták első helyezettjei, azaz az ausztrál Lleyton Hewitt és az amerikai Serena Williams várhatja a legkedvezőbb helyzetből a sorsolást. Hewitt a tavalyi év végén zsinórban másodszor zárta a világ tetején az esztendőt, míg a fiatalabbik Williams nővér az utolsó három Grand Slam-viadalt egyaránt megnyerte, méltán pózolnak tehát a mezőny tetején.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016Kurnyikovával csalogatnák vissza a turistákat Balira/sport/egyeni/tenisz/20030108kurnyikovaval.html

Hewittot tavaly szintén első helyen emelték ki a szervezők, ez azonban nem biztos, hogy jó jel számára: 2002-ben az első fordulóban búcsúzott, márpedig erre az Australian Open történetében még nem volt példa. Serena Williams gyűjteményéből már csak az Australian Open trófeája hiányzik, s amennyiben nyer, teljesíti a Grand Slamet, igaz, nem egy adott naptári éven belül. Saját maga Serena Slamként emlegeti, amire készül.

A magyarok közül a főtáblán Sávolt Attila (97. a világranglistán), valamint Mandula Petra (90.) és Kapros Anikó (108.) helye biztos, a selejtezőben pedig öten kísérlik meg a 128-as főtáblára jutást. Czink Melinda (162.) az orosz Rogyionovával (118.), Gubacsi Zsófia (117.) az amerikai Osterloh-val (156.), Kuti Kis Rita (169.) az ukrán Vakulenkóval (130.), Marosi Katalin (137.) a holland Noorlanderrel (171.), míg Nagy Kyra (229.) az olasz Vincivel (185.) találkozik. A selejtezőben három mérkőzést kell nyerni a főtáblára jutáshoz, az első összecsapásokat csütörtökön játsszák.

Érdekesebb kiemelések:
férfi egyes (a címvédő svéd Thomas Johansson nem indul):
1. Hewitt (ausztrál)
2. Agassi (amerikai)
3. Szafin (orosz)
4. Ferrero (spanyol)
5. Moyá (spanyol)
6. Federer (svájci)
7. Novak (cseh)
8. Costa (spanyol)
9. Roddick (amerikai)
10. Nalbandian (argentin)
11. Srichaphan (thaiföldi)
...15. Corretja (spanyol)
...22. Kafelnyikov (orosz)
...25. Juzsnyij (orosz)
...30. Kuerten (brazil)

női egyes (címvédő: Jennifer Capriati):
1. S. Williams (amerikai)
2. V. Williams (amerikai)
3. Capriati (amerikai)
4. Clijsters (belga)
5. Henin-Hardenne (belga)
6. Szeles (amerikai)
7. Hantuchova (szlovák)
8. Miskina (orosz)
9. Davenport (amerikai)
10. Rubin (amerikai)
...29. Majoli (horvát)
...31. Martinez (spanyol)