Vágólapra másolva!
Jól kezdték az évet férfi vívóink. Kardválogatottunk remek vívással megnyerte a párizsi Világkupa-versenyt, míg a párbajtőr-csapat bronzérmet nyert a németországi Tauberbischofsheimben.

A Ferjancsik Domonkos, Nemcsik Zsolt, Fodor Kende, Lengyel Balázs összeállítású, 2001-ben világbajnoki ezüstérmes kardcsapat a negyeddöntőben a házigazdák győzelemre is esélyes válogatottját verte kiélezett küzdelemben, majd a lengyelek ellen nyert öt tussal. A fináléban azután az ukránokat is magabiztosan múlta felül.

"Lehetett érezni, hogy elkezdődött az olimpiai visszaszámlálás, mindenki komolyan vette a versenyt és a szervezés is kiváló volt" - mondta Szabó Bence szövetségi kapitány. "Ferjancsik és Nemcsik közepes teljesítményt nyújtott, Fodor és Lengyel azonban időnként nagyon eredményesen vívott."

Eredmények:
a negyeddöntőben:
Magyarország - Franciaország 45-42

az elődöntőben:
Magyarország - Lengyelország 45-40

a 3. helyért:
Lengyelország - Olaszország 45-44

a döntőben:
Magyarország - Ukrajna 45-38

A végeredmény:
1. Magyarország
2. Ukrajna
3. Lengyelország
4. Olaszország

A viadalon 11 csapat vett részt, a mezőnyből a legjobbak közül csak az oroszok és a németek hiányoztak.

A Kulcsár Krisztián, Fekete Attila, Imre Géza, Boczkó Gábor összeállítású párbajtőr-csapat együttes négy találkozójából hármat nyert meg a németországi Tauberbischofsheimben rendezett Világkupa-veresenyen.

A 21 csapatos nagy mezőnyben először a lengyelek ellen kellett pástra lépni, s a papírformát igazoló győzelem után következhetett a negyeddöntő.

A magyarok a svájciakkal szemben nagy küzdelemben két tussal bizonyultak jobbnak, a fináléba kerülésért rendezett összecsapáson viszont hattal kikaptak a jó formában vívó németektől.

"Az utolsó három asszót rontottuk el, addig ugyanis mi vezettünk" - mondta Kulcsár Krisztián. "Előbb én kaptam ki négy tussal, majd Fekete Attila kettővel. Imre Gézának sem jött össze az eleje, később pedig már sietnie kellett, így lett végül is viszonylag nagy a különbség."

A bronzéremért azután a magyarok magabiztosan verték meg az észteket.

Eredmények:
a negyeddöntőben:
Németország - Kanada 42-32
Magyarország - Svájc 44-42
Észtország - Ausztria 45-39
Franciaország - Ukrajna 36-27

az elődöntőben:
Németország - Magyarország 45-39
Franciaország - Észtország 45-35

a 3. helyért:
Magyarország-Észtország 43-35

a döntőben:
Németország-Franciaország 45-38

A végeredmény:
1. Németország
2. Franciaország
3. Magyarország
4. Észtország
5. Ukrajna
6. Svájc
7. Kanada
8. Ausztria