Társoldalunk:

Sebestyén Júlia harmadik helyen áll a műkorcsolya Eb-n

Sebestyén Júlia a harmadik, Póth Diana a tizenhatodik helyen áll a rövid program után a svédországi Malmőben zajló műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon. Az olimpiai nyolcadik Sebestyén előadása nagyszerűen sikerült, csak két orosz versenyző, a meglepetésre élen álló Jelena Szokolova és a világbajnok Irina Szluckaja előzi meg a csütörtöki kűr előtt.

Kedden este a női versenyben a selejtezők után állva maradt harminc induló mutathatta be a rövidprogramját. Sebestyén Júlia a hetedik, Póth Diána a kilencedik helyről folytathatta a szereplését, így mindketten az utolsó előtti hatos csoportba kerültek. A sorsolás úgy hozta, hogy a harminc versenyző közül a szólításnál az elmúlt évi Salt Lake City-i téli olimpián nyolcadik helyen végzett Sebestyén a huszonharmadik, Póth huszonnegyedik volt.

A két magyar lány közül először tehát Sebestyén lépett a jégre, aki élete talán legjobb rövidprogramját futotta. Valamennyi ugrása tökéletesre sikerült, s a Brahms Magyar táncok művére kidolgozott koreográfiájában minden mozdulata helyén volt. Ezt a pontozók is díjazták: az addig futottak közül toronymagasan az első helyre sorolták. "Nem izgultam, megpróbáltam erősen koncentrálni az ugrásaimra" - nyilatkozta a tiszaújvárosi versenyző, s még hozzátette: "Nagyon szeretem ezt a programot!"

Ám amíg Sebestyénnek minden, Póth Diának sajnos csak nagyon kevés sikerült. Ő két ugrását is elrontotta, ami a rövid programban gyakorlatilag végzetes. Ezt jól mutatja, hogy a hetedik helyről a tizenhatodikra csúszott vissza. Amint a legjobbak, vagyis az addig az első hat helyet elfoglaló versenyző csoportjában az utolsó pontszám is eldőlt, kiderült, hogy Sebestyén csütörtökön a harmadik helyről kezdheti a kűrt - csupán két orosz versenyző, Szokolova és Szluckaja előzi meg.

A női verseny állása: 
1. Szokolova (orosz) 1,0 helyezési pont
2. Szluckaja (orosz) 2,0
3. Sebestyén Júlia 3,4
4. Liasenko (ukrán) 3,6
5. Volcskova (orosz) 4,0
6. Maniascsenko (ukrán) 5,4
...
16. Póth Diána 12,2

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK