Vágólapra másolva!
Jelena Dokic egy belgrádi napilapnak kijelentette, van neki jobb dolga is annál, mint hogy hazája Fed-kupa válogatottjában szerepeljen. A tokiói nőitenisz-tornán ezzel párhuzamosan kiesett, a legjobb négy közé csak amerikaiak jutottak be.

A 19 esztendős Dokic, akiről leginkább botrányhős édesapja miatt szoktak cikkezni a lapok, 2001-ben cserélte vissza ausztrál állampolgárságát jugoszlávra, azóta pedig a brit felvételét fontolgatja. A válogatottban való szereplés lehetősége azért nem izgatja, mert, mint mondta, a versenynaptárja így is nagyon zsúfolt, s a jugoszláv szövetséggel és hatóságokkal sem felhőtlen a viszonya.

"Abszolút nem érdekel a válogatott, eszem ágában sincs a Fed-kupában szerepelni" - nyilatkozta Dokic egy belgrádi napilapnak. "Ezzel a kérdéssel még csak nem is foglalkozom, vannak nekem fontosabb problémáim is ennél. Elsődlegesen például a versenyek, a Fed-kupa felborítaná az egész programomat: nem lenne időm pihenni és hasonlók, nincs szükségem a sok felesleges nyűgre. Aztán ott van az is, hogy nem tartom valami nagyra a jugoszláv válogatottban való szereplés lehetőségét."

Damir Dokic kifakadt a leszbikus teniszezőnők ellen/sport/egyeni/tenisz/20021219dokic.htmlTeniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016

Dokic a héten a tokiói, 1,3 millió dollár összdíjazású viadalon indult, s a négy közé jutásért 6:4, 6:2-es vereséget szenvedett az első három játékot elbukó, ám utána ellenállhatatlanul teniszező amerikai Lisa Raymondtól. "Még soha nem sikerült megvernem Jelenát, ezért most nagyon boldog vagyok" - lelkendezett Raymond, s teheti mindezt azért is, mert rajta kívül még három honfitársa jutott elődöntőbe, azaz innentől amerikai háziverseny folyik majd a japán fővárosban.

A férfiak Milánóban vitézkednek, a legnagyobb meglepetés a világranglista 162. helyén álló francia Julien Varlet nevéhez fűződik. A selejtezőt is megjárt gall a negyedik helyen kiemelt belga Xavier Malisse-t verte három szettben (két meccslabdát hárítva közben).

ATP-torna, Milánó (380 ezer dollár, fedett, szőnyeg), 2. forduló:
Varlet (francia) - Malisse (belga, 4. kiemelt) 2:6, 7:5, 7:6
Kafelnyikov (orosz, 5.) - Pless (dán) 6:4, 6:3
Sanguinetti (olasz) - Mirnyij (fehérorosz) 1:6, 6:3, 7:6
Björkman (svéd) - Gaudenzi (olasz) 6:2, 6:1
Ljubicic (horvát) - Hrbaty (szlovák) 6:7, 7:6, 6:4

WTA-torna, Tokió (1,3 millió dollár, fedett, szőnyeg), negyeddöntő:
Seles (amerikai, 1.) - Krasznoruckaja (orosz) 6:4, 6:4
Raymond (amerikai) - Dokic (jugoszláv, 2.) 6:4, 6:2
Rubin (amerikai, 4.) - Gyementyijeva (orosz, 8.) 3:6, 6:1, 6:3
Davenport (amerikai, 3.) - Tanasugarn (thaiföldi) 7:5, 7:6