Vágólapra másolva!
Azután, hogy Kovács Iván nyert, Imre Géza pedig harmadik lett a barcelonai párbajtőr Világkupa-versenyen, a csapat sem maradt érem nélkül: másodikként fejezte be szereplését.

A huszonkét csapatos mezőnyben az első összecsapását könnyedén nyerte meg az Imre Géza, Boczkó Gábor, Fekete Attila, Kovács Iván összeállítású együttes, a folytatásban azonban két rendkívül kiélezett csata árán jutott el a döntőig, ahol viszont elég volt egy kis megingás, hogy egy tussal kikapjon. "Nagyon jól küzdöttek a fiúk, és jól is vívtak, elsősorban Imre és Boczkó remekelt" - mondta Fenyvesi Csaba fegyvernemi menedzser.

"A döntőig valamennyien minden találatra odafigyeltek, és az észtek ellen is jól kezdtek. Azután viszont következett egy rossz periódus, és máris az ellenfél vezetett kilenc találattal. Innen sikerült majdnem egyenlíteni: Boczkó teljesen reménytelen helyzetből zárkózott fel, nagyon kevésen múlott, hogy nem került sor hosszabbításra" - tette hozzá Fenyvesi.

A negyeddöntőben:
Németország - Svédország 34-22
Magyarország - Oroszország 42-38
Észtország - Kanada 45-32
Lengyelország - Ukrajna 45-44

Az elődöntőben:
Magyarország - Németország 42-38
Észtország - Lengyelország 45-41

A döntőben:
Észtország - Magyarorország 44-43

A hétvége nagyon jól sikerült a magyarok vívóknak, hiszen a párbajtőrözők sikere mellett Mohamed Aida harmadik lett, a Mohamed, Knapek Edina, Varga Katalin, Jeszenszky Szilvia összeállítású csapat pedig győzött a torinói tőr Világkupa-versenyen.