Vágólapra másolva!
Hatalmas kalamajkát okozott Mario Cipollini azzal, hogy egy nappal a szerdai rajt előtt visszalépett a kerékpárosok Mediterrán körversenyétől. A szervezők úgy harangozták be a viadalt, mint az olasz világbajnok idei első fellépését, és ennek megfelelően "honorálták" a kiváló sprinter csapatát, a Domina Vacanze-Eltront.

A keddi felvezetés elején még nem is volt semmi baj. A legfrissebb világranglista negyedik helyezettje annak rendje és módja szerint társaival felsorakozott a pódiumon, majd váratlanul bejelentette, hogy nem érzi magát elég fittnek, és inkább kihagyja a versenyt.

Lucien Aimar főigazgató első indulatában kis híján az egész csapatot kizárta, de tanácsadói szerint ezzel megsértette volna a nemzetközi szövetség szabályzatát. Amikor kissé megenyhült, jelezte: visszaköveteli a rajtpénzt tetemes részét, hiszen a fő attrakció elmarad. "A szerződés úgy szól, hogy nyolc versenyző, valamint öt kísérő szállását, étkeztetését és utaztatását vállaljuk abban az esetben, ha Cipollini az indulók között van" - magyarázta mérgesen Aimar.