Vágólapra másolva!
Edzője szerint egyre jobb formába lendül Marie-José Perec, a franciák háromszoros olimpiai bajnok atlétája, aki a sydneyi olimpiáról eltűnt, és azóta nem is versenyzett.

A harmincnégy esztendős futónő már a múlt év végén jelezte, hogy indulni és - elsősorban 400 méteren - győzni szeretne az augusztusi, párizsi világbajnokságon. Úgy tűnik, a siker érdekében mindent meg is tesz, a futás mellett rendkívül sok erősítő edzést tart a jórészt az Egyesült Államokban zajló felkészülése során. "Minden héten egy kicsivel jobban érzi, hogy mit is kell tennie. A formábahozást nem úgy végezzük, hogy a régi módszereket alkalmazzuk, hanem úgy, mintha mindent most kezdenénk, azaz lépésről lépésre haladunk" - mondta Brooks Johnson, az atléta edzője.

Perec egyelőre kétszázakat, illetve háromszázakat fut, a négyszáz erőltetése trénere szerint túl korai lenne. Óvatosságból egyelőre a visszatérés időpontját sem jelölték még ki. "Az ő helyzetében egyáltalán nem lenne célszerű, ha valamilyen dátumhoz kellene alkalmazkodnia" - fogalmazott Johnson.

Perec, aki az 1992-es barcelonai ötkarikás játékokon 400-on, míg négy évvel később Atlantában 200-on és 400-on nyert, 2001 decemberében kezdte el az edzéseket, több mint egy évvel azután, hogy a sydneyi olimpiáról, a nagy érdeklődéssel várt 400-as verseny előtt vártalanul hazautazott. Akkor csak annyit mondott, hogy nem bírja elviselni a nagy lelki terhet, ráadásul szállodájában egy ismeretlen férfi megtámadta.

Sprinterek csúcstalálkozója 300 méteren/sport/egyeni/20030131sprinterek.html

Előzőleg az olimpia egyik kiemelkedő párharcának ígérkezett a francia kiválóság és az ausztrálok nagy reménysége, Cathy Freeman összecsapása. Erre végül nem került sor, Freeman aranyérmes lett.

Idén viszont létrejöhet a különleges randevú, már csak azért is, mert a legutóbbi játékok után szintén sokat kihagyó ausztrál futó is elszántan készül a világbajnokságra. A 400-as verseny a vb egyik kiemelkedő számának ígérkezik, hiszen nagy valószínűséggel ott lesz a mezőnyben az ezen a távon tavaly Golden League-győztes mexikói Ana Guevara is.