Társoldalunk:

Tyson kiütötte Etienne-t

Az amerikai Mike Tyson már az első menetben, 49 másodperc után kiütötte honfitársát, Clifford Etienne-t az amerikai Tennessee állambeli Memphisben szombat este (közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban) rendezett profi nehézsúlyú ökölvívó mérkőzésen.

Forrás: EPA
A vadász és a zsákmányFotó: EPA

Tyson először lépett ringbe a Lennox Lewistól elszenvedett júniusi kiütéses vereség után. Sokáig bizonytalan volt, hogy sor kerül-e az összecsapásra, mivel Tyson először betegsége miatt lemondta, majd meggondolta magát. Ezt követően Etienne nem akart kiállni, de végül beleegyezett a találkozóba.

Negyvenkilenc másodpercre volt szüksége Mike Tysonnak ahhoz, hogy a "börtöntöltelékek" nehézsúlyú összecsapásán - pályafutása során huszonegyedik alkalommal - KO-val győzzön, ezúttal Clifford Etienne ellen. A győzelem ugyan nem címmérkőzés volt, ám érdemes megjegyezni: Tyson eddigi tét nélküli meccsein nem talált még legyőzőre, mérlege 38-0. A találkozó a hatodik leggyorsabban véget ért találkozója volt Iron Mike-nak, a csúcsot továbbra is Marvis Frazier tartja, aki 1995. július 26-án mindössze harminc másodpercig bírta állva.

Tyson leggyorsabb mérkőzései

Marvis Frazier
1985. július 26. - 30 mp
Robert Colay
1985. október 25. - 37 mp
Lou Savarese
2000. június 24. - 38 mp
Richardo Spain
1985. június 20. - 39 mp
Michael Johnson
1985. szeptember 5. - 39 mp
Clifford Etienne
2003. február 22. - 49 mp

"Ennyit tudnak az orrszarvúak, akik nem tudnak táncolni" - jegyezte meg gúnyosan a győztes, célozva Etienne becenevére, a "Fekete Rinocéroszra". "Még nem vagyok felkészülve arra, hogy Lewis ellen ringbe szálljak, ahhoz még több mérkőzést kell vívnom. De legalább is több menetes mérkőzést. Az emberek azt szeretik, ha kiütöm az ellenfelet, de nekem az ilyen rövid összecsapások nem jók Lennox ellen. Szükségem lesz a konditermi edzésekre is."

A találkozóra visszatérve Tyson a sajtótájékoztatón ismét megerősítette, nem volt felkészülve az összecsapásra. "Boldog vagyok, hogy újra visszatértem, s hogy kiütöttem Etienne-t. Tényleg nem voltam kész a küzdelemre, de szerződésem volt, s mindkettőnkek szüksége volt a pénzre. Egyébként ő teljesen jó fickó" - nyilatkozta a győztes, aki ezzel a győzelmével életben tartotta azon reményeit, hogy az életben még szembekerülhessen Lennox Lewisszal vagy Evander Holyfielddel.

Forrás: EPA
Harding vereséggel debütált a ringbenFotó: EPA

A memphisi arénában még egy híresség is szorítóba lépett, a műkorcsolyából és botrányairól elhíresült Tonya Harding, aki első profi mérkőzését elvesztette a szintén debütáló Samantha Browninggal szemben. A szakírók szerint a találkozó inkább a pankrációhoz és a birkózáshoz hasonlított, mint a klasszikus bunyóhoz, de a tizenöt ezer fizető néző nagyon élvezte a négymenetes harcot. "Nem olyan volt a mérkőzés, mint amilyenre számítottam, sokkal, de sokkal keményebb" - jegyezte meg Harding, aki 1991-ben még amerikai ünnepelt korcsolyabajnokaként tündökölt.

A találkozót végül pontozással Browning nyerte, akit két bíró 39-38-ra és 39-37-re látott jobbnak, míg egy játékvezető Hardingnál számolt több ütést (39-37).

KAPCSOLÓDÓ CIKK