Vágólapra másolva!
Az amerikai olimpiai sportközpontban két magyar sportlövő vett részt egy háromfordulós légfegyveres versenysorozaton. Ez egyben folytatása volt a Rocky Mountain Championshipnek, amelyet Sidi Péter nyert a világbajnokokat felvonultató mezőnyben. A légfegyveres versenysorozatot hat nemzet részvételével és a jelenlegi világbajnok, Jason Parker - korábbi világcsúcstartó - és az Európa-bajnok Sidi Péter szereplése tette rendkívül nívóssá.

Az első napon Sidi Péter 599 körös eredménye hozott újabb pályarekordot, és mindössze egy hajszálon múlott a 600 körös világcsúcs elérése; őt követte az amerikai Jason Parker 598 körrel. A döntőben az amerikai lövő egykörös előnyre tett szert Sidi Péter előtt. A másik magyar versenyző, Jákó Csaba fegyverhibájával dacolva derekasan helytállt, és az erős mezőnyben a hatodik helyen végzett.

Sidi Péter éremért lőhet Athénban/sport/egyeni/20030214sidi.html

A második napon továbbra is Sidi és Parker vetélkedése adta meg a verseny hangulatát, és a magyar fiúnak sikerült az egykörös hátrányt előnnyé kovácsolnia. A világszínvonalú eredmények és a rendkívül kis különbség tovább feszítette a nézők és versenyzők idegszálait, hiszen a harmadik napi záróversenyre mindössze 1,4 tized kör különbség maradt a két versenyző között. Az ugyancsak amerikai válogatott Trevor Ghatman 597-es kiváló eredményével felzárkózott az élmezőnyhöz, s egyben kvalifikálta magát az idei Világkupákra. Jákó Csaba pedig kitűnő döntőbeli szereplésével újabb pontszerző helyre verekedte magát, így az összetett versenyben az előkelő hatodik helyen várta a folytatást.

A versenysorozat utolsó fordulójában, vasárnap újabb kiváló eredmények születtek. A világbajnok Parkernek sikerült új amerikai csúcsot elérnie (599), ezzel ledolgozta hátrányát az Európa-bajnok Sidi Péterrel szemben. A döntőben hihetetlenül kiélezett csatában 1,4 körös előnnyel nyert a magyar fiúval szemben. Így a háromnapos versenysorozaton leadott 210 lövés után hajszálra azonos eredménnyel végzett az élen a két versenyző, azaz kettejük csatája döntetlenre végződött. A tíznapos viadal magyar mérlege végül négy arany-, öt ezüst- és hét bronzérem lett.