Társoldalunk:

Ivanisevicnek most a térde sérült meg

44 percig tartott Goran Ivanisevic visszatérése a dubai férfitenisz-tornán, ennyi idő szükségeltetett ahhoz, hogy a horvát újra megsérüljön. Az Andrej Sztoljarov elleni első fordulóban ezúttal jobb térde mondta be az unalmast. Clijstersék bojkottálják a sajtót.

Forrás: EPA
Negyvennégy percig bírta
Fotó: Epa
2002 márciusában játszott a horvát Goran Ivanisevic utoljára ATP-meccset, s visszatérését az e heti, dubai viadalra időzítette. A szinte folyamatosan sérülésekkel bajlódó wimbledoni bajnoknak ezúttal sem volt szerencséje, Andrej Sztoljarov ellen 44 percig bírta: az első játszmában, 6:6-nál érte az újabb sérülés. Illetőleg még előtte, az orosz 6:5-ös vezetésénél történt a baj, Ivanisevic egy széles labdát próbált elérni, midőn elcsúszott.

Rögvest ápolásban részesítették, s ezt követően ugyan még kiegyenlített, a tie-break első pontja után bosszúsan a székéhez csapta ütőjét, s gratulált ellenfelének, nem bírta ugyanis tovább a fájdalmakat. "Komolyan mondom, ilyen nincs" - mélázott Ivanisevic. "Ott, 15-40-nél győzködtem magam, hogy ne fussak az után a labda után, úgysem érem el. Erre nem hogy futok, még csúszkálok is, nem is én lennék, ha nem sérültem volna meg. Hirtelen csak egy kattanást hallottam, nem tudtam, hogy törés vagy "csak" szakadás történt."

A helyi kórházban aztán Juan Reque, azt ATP trénere felállította a diagnózist, eszerint Ivanisevic térdszalag-húzódást szenvedett. Pedig a horvát nagyon készült a profik közötti visszatérésre, s eleinte úgy tűnt, meg is nyeri a meccset. Érdekes egyébként, hogy éppen Sztoljarov ellen játszotta hosszú kihagyása utáni első tétmérkőzését, a múlt havi, heilbronni challenger-versenyen futottak össze, s akkor Ivanisevic három szettben nyert. A következő körben aztán vissza kellett lépnie, mert a változatosság kedvéért megsérült, s most Dubaiban is így járt. 5:3-nál egyébként az első játszmáért is szerválhatott, persze szokásához híven kettős hibával elbukta adogatását. Sztoljarov kiegyenlített, majd 6:5-nél már neki volt brékelőnye, ezt még Ivanisevic kiegyenlítette, mielőtt feladta volna a meccset.

"Fájt a vállam, de összességében elégedett voltam a szervámmal" - magyarázta a 31 esztendős horvát, aki az amerikaiak elleni Davis-kupa meccsen párosban már le tudott játszani teljes egészében egy mérkőzést, ráadául Ljubiciccel párban nyertek is. "Éppenséggel nem is játszottam rosszul, ütöttem ugyan néhány kettős hibát, de ez nálam cseppet sem szokatlan, különösen, hogy 11 hónapja nem játszottam profi meccset. 193 kilométeres óránkénti sebességgel adogattam, ez szerintem teljesen rendben van, azaz a vállammal jelenleg nincs, a térdemmel ellenben van egy kis gond, s most megint pihenhetek néhány hetet."

ATP-torna, Dubai (1 millió dollár, kemény pálya), 1. forduló:
el-Ajnaui (marokkói, 7. kiemelt) - Bahruzjan (egyesült arab emírségekbeli) 6:0, 6:3
Abel (német) - Heuberger (svájci) 1:0-nál Heuberger feladta
Lopez (spanyol) - Kucenko (üzbég) 7:6, 6:2
Sztoljarov (orosz) - Ivanisevic (horvát) 6:6-nál Ivanisevic feladta
Novak (cseh, 3.) - Hrbaty (szlovák)  6:1, 3:6, 6:3
Santoro (francia) - Koubek (osztrák) 6:7, 6:2, 6:0
Arazi (marokkói) - Vacek (cseh) 6:2, 6:1
Kafelnyikov (orosz, 8.) - van Lottum (holland) 6:2, 4:6, 6:3

ATP-torna, Acapulco (690 ezer dollár, salak), 1. forduló:
Ferrer (spanyol) - Portas (spanyol) 6:1, 6:4
Mello (brazil) - Clavet (spanyol) 6:4, 4:6, 6:1
Zabaleta (argentin) - Volandri (olasz) 6:1, 6:2
Miranda (perui) - Sa (brazil) 7:5, 3:6, 7:6

ATP-torna, Koppenhága (355 ezer dollár, salak), 1. forduló:
Kucera (szlovák, 3.) - Vliegen (belga) 6:2, 6:3
Stepanek (cseh, 4.) - Di Pasquale (francia) 7:6, 3:6, 6:3
Burgsmüller (német) - Melzer (osztrák) 6:4, 6:4
Vanek (cseh) - Norby (dán) 6:4, 2:6, 6:3
O. Rochus (belga) - Nieminen (finn, 1.) 6:3, 6:2

WTA-torna, Scottsdale (585 ezer dollár, kemény pálya), 1. forduló:
Rubin (amerikai, 5.) - Craybas (amerikai) 6:3, 6:1
Daniilidu (görög, 6.) - Zvonareva (orosz) 6:2, 6:3
Schiavone (olasz) - Bovina (orosz, 7.) 6:1, 6:4
Dechy (francia, 8.) - Lucic (horvát) 3:6, 6:1, 6:0

WTA-torna, Acapulco (200 ezer dollár, salak), 1. forduló:
Wartusch (osztrák) - Pisnik (szlovén, 6.) 3:6, 6:4, 6:3
Loit (francia, 7.) - Kruger (dél-afrikai) 6:3, 6:0
Gagliardi (svájci, 8.) - Salerni (argentin) 5:7, 6:1, 6:4

[origo]

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK