Vágólapra másolva!
A 2003-as szezont öt vereséggel kezdő Sávolt Attila nagy és kellemes meglepetésre legyőzte a brit Tim Henmant az egymillió dollár összdíjazású dubai torna első fordulójában.
Forrás: EPA
Az akarásnak győzelem lett a vége
Fotó: Epa

Sávolt Attila két óra negyvenhét perces mérkőzésen győzte le 5:7, 7:6, 6:4-re a világranglista tizenkettedik helyén álló Tim Henmant, idei első sikerét jó adogatásainak és fonákelütéseinek köszönhette. A rangsorban százkettedik magyar játékos már az első szettet is megnyerhette volna, de az utolsó öt játékból négyet a brit klasszis szerzett meg.

A második játszmában Sávolt gyorsan breakelőnyhöz jutott, s noha 3:3-nél utolérte riválisa, a rövidítés az ő elképzelései szerint alakult. A záró szettben a magyar teniszező 5:3-nál már két meccslabdához jutott, majd a következő játékot megnyerve jutott a nyolcaddöntőbe.

Sávoltnak rosszul indult az éve: Adelaide-ben, a melbourne-i ausztrál nyílt bajnokságon, a chilei Vina del Marban és a múlt héten Buenos Airesben a főtábla, míg Sydneyben a selejtező első körében kapott ki, összesen egy játszmát nyert meg tizenkettőből.

Mostani bravúrjának értékét az sem csökkenti, hogy Henman három hónapos kényszerpihenő után csak a múlt kedden tért vissza Rotterdamban: a novemberben vállműtéten átesett szigetországi kiválóság két sima játszmában kikapott a horvát Ivan Ljubicictől.

Henman eddig kilenc egyéni viadalt nyert meg, háromszor volt elődöntős Wimbledonban. Dubaiban az idei Henman-verők találkoznak a nyolc közé jutásért, miután Sávolt következő ellenfele Ljubicic lesz.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016Ivanisevicnek most a térde sérült meg/sport/egyeni/tenisz/20030225ivanisevic.html

Sávolt boldogan nyilatkozott a találkozót követő sajtótájékoztatón: "Nagyon örülök a győzelemnek. Sohasem gondoltam volna, hogy legyőzhetem Henmant. Ráadásul ez idei első sikerem, amelyet pályafutásom egyik legszebb eredményének tartok." A brit sztár csalódott volt a vereség miatt, de elismerte, Sávolt megérdemelten jutott a nyolcaddöntőbe. "Nagyon szomorú vagyok. Azt kell mondanom, Attila jobban teniszezett."

A nyolcaddöntőbe jutásért:
Sávolt - Henman (brit, 4.) 5:7, 7:6 (7-3), 6:4
Szafin (orosz, 2.) - Waske (német) 6:4, 6:2
Schüttler (német, 5.) - Krajan (horvát) 6:4, 2:6, 6:3
Schalken (holland, 6.) - Juzsnyij (orosz) 7:5, 6:0
Kafelnyikov (orosz, 8.) - van Lottum (holland) 6:2, 4:6, 6:3
Ljubicic (horvát) - Black (zimbabwei) 7:5, 6:3
Robredo (spanyol) - Björkman (svéd) 6:3, 6:2