Vágólapra másolva!
A 60 kg-ban Majoros István, a 74 kg-osok között Bárdosi Sándor nyerte a kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíjat Szombathelyen. Nehézsúlyban Deák Bárdos Mihálynak nem sikerült megszereznie sorozatban negyedik győzelmét, miután a tavalyi vb-finálé után ismét kikapott - ezúttal az elődöntőben - az amerikai Dremiel Byerstől.
Forrás: MTI
Fotó: MTI

Majoros a négy között a finn Isokoskit verte 0-2-ről 3-2-re, majd az első helyért magabiztosan győzött a dél-koreai Kim Bong Szuk ellen: egy kétpontos akcióval szerzett vezetés után a félidőig még egy pontot begyűjtött, majd megtartotta előnyét.

Deák Bárdosnak megszakadt három éve tartó diadalsorozata a Magyar Nagydíjon. A négy között rendezték a 2002-es világbajnokság döntőjének visszavágóját, s megismétlődött az eredmény: Byers 3-0-ra nyert. A 120 kg bronzérmét viszont a lehető legkönnyebben szerezte meg Deák Bárdos, hiszen a görög Kutsiupasz nem állt ki ellene. A súlycsoportot váltó Bárdosi nagyon otthonosan mozgott a 74 kg-osok között, a lengyel Javorszki ellen 4-1-re nyert az elődöntőben. A sydneyi olimpián 85 kg-ban ezüstérmes Bárdosi utolsó mérkőzésén múlt a magyar csapatsiker, de a kitűnő birkózót ez a tét sem nyomasztotta és a fehérorosz Kikinyev ellen megszerezte a kategória aranyérmét.

A csapatversenyben Magyarország mögött Fehéroroszország lett a második, Oroszország a harmadik.

A döntőkben
55 kg:
Nemcsenko (orosz) - Im Dae Von (dél-koreai) 3-1

60 kg:
Majoros István - Kim Bong Szuk (dél-koreai) 3-0

66 kg:
Gromov (orosz) - Aplevics (fehérorosz) 7-0

74 kg:
Bárdosi Sándor - Kikinyev (fehérorosz) 3-0

84 kg:
Cilent (fehérorosz) - Szukup (cseh) 3-0

96 kg:
Sitnik (lengyel) - Meduna (szlovák) 3-1

120 kg:
Byers (amerikai) - Zarewpoor (iráni) 3-2