Vágólapra másolva!
A magyarok közül Füri Csilla szerepelt a legjobban a nők versenyében az öttusázók Világkupa-sorozatásnak nyitányán: a mexikói Hermosillóban a harmadik helyet szerezte meg. A csapatok számára is hirdettek végeredményt: a magyarok a dobogó második fokára állhattak fel.

A bronzérmes Füri Csilla a lövészet után - mint általában - még a mezőny hátsó felében tartózkodott, azt követően azonban négy remek számot produkált. Vívásban 1000 pontot szerzett, ezzel holtversenyben az amerikai Mary Beth Jagorasvilivel az élen végzett. A folytatásban az úszást megnyerte, a lovaglásban mindössze egyszer hibázott, a futásban pedig ötödik lett.

Az első tíz közé még a két héttel ezelőtti, budapesti fedett pályás viadalon ezüstérmes Máthé Vivien került be, ő nyolcadikként zárt. A jobb szereplés lehetősége számára a 692 pontos víváson úszott el. Szatmári Adrienn a tizenegyedik, míg az ezúttal rosszul lövő és a lovaglásban is csak 1060 pontot szerző világbajnok Simóka Bea a tizenkilencedik lett. A versenyt a tavalyi Európa-bajnok és már olimpiai kvótával rendelkező olasz Claudia Corsini nyerte meg.

A Világkupa-sorozat első állomásán a csapatok számára is hirdettek végeredményt: a magyarok a dobogó második fokára állhattak fel.

"Nagyon erős mezőny jött össze, a legjobbak közül szinte senki sem hiányzott" - mondta a verseny után Kulcsár Antal, a nők szövetségi kapitánya. A szakvezető értékelése szerint a bronzérmes Füri Csilla szokásához híven rosszul kezdett, a 160 körös lövészete csak az utolsó előtti helyhez volt elég, a hátralévő négy számban viszont kiválóan szerepelt. "Teljesítményének értékét növeli, hogy három napja gyomor panaszokkal küzd" - tette hozzá.

Simóka Bea lövészetével és lovaglásával, illetve Máthé Vivien vívásával kapcsolatban úgy fogalmazott: különböző okok miatt mindkettejüknek versenyhiánya van, ennek tudható be a visszafogottabb teljesítmény.

Eredmények:
egyéni:
1. Claudia Corsini (olasz) 5528 pont
2. Georgina Harland (brit) 5500
3. Füri Csilla 5460
...8. Máthé Vivien 5304
...11. Szatmári Adrienn 5244
...19. Simóka Bea 4968
csapat:
1. Oroszország (Muratova, Velicsko, Grecsisnyikova) 15880 pont
2. Magyarország (Füri, Máthé, Simóka) 15732
3. Franciaország (Guiguet, Moalic, Caze) 15112