Vágólapra másolva!
Nagy valószínűséggel Tatán rendezik meg a 2005-ös teremkerékpáros-világbajnokságot. A magyar szövetség eredetileg a 2004-es viadalra pályázott, de annak Brno adhat otthont. 2005-re a sportági nagyhatalomnak számító németek jelentkeztek, később viszont úgy döntöttek, hogy inkább 2006-ra kandidálnak. Ezért aztán a nemzetközi szövetség (UCI) felkérte a magyarokat: legyenek a 2005-ös, november 18. és 20. közötti vb házigazdái.

Verebélyi Lajos főtitkár úgy nyilatkozott, hogy az MKSZ már jelezte: szívesen lenne az esemény vendéglátója, azonban a hivatalos pályázatot még nem küldte el. "Erre ráérünk még, hiszen az UCI csak júliusban dönt a helyszínről. Szándékaink szerint a tatai edzőtáborban lenne a viadal, az illetékesek tavaly jártak nálunk helyszíni szemlén, és kitűnőre értékelték a látottakat" - mondta a főtitkár.

Kerékpárral a Földközi-tenger körül/sport/x-mag/20030227kerekparral.html

A teremkerékpározás két szakágat ölel fel: a kerékpárfutballt és a művészi kerékpározást. Utóbbiban egyes, páros és négyes versenyeket rendeznek. Az idei vb-re Franciaországban, a Strasbourg melletti Schiltigheimben kerül sor november 21. és 23. között.