Vágólapra másolva!
A 19 ország indulói között olimpiai bajnok is lesz az idei súlyemelő BorsodChem Magyar Nagydíjon: május 10-én Kazincbarcikán a Sydneyben, férfi 69 kg-ban győztes bolgár Boevszki is a tárcsákhoz lép. A nők között indul a kínai Szong Csi-csüan (58 kg), aki tavaly szakításban világcsúcsot ért el a borsodi városban.

A Világkupa-sorozatba tartozó, május 10-ei BorsodChem Magyar Nagydíjra három földrész 19 országából érkeznek versenyzők Kazincbarcikára, köztük jó néhány világsztár.

Az első helyen a bolgár Galabin Boevszkit kell említeni, aki a 2000-es olimpián 357,5 kg-os teljesítménnyel megnyerte a 69 kg-os súlycsoport küzdelmeit. Mellette két ötkarikás ezüstérmes is lesz a mezőnyben:a görög Szabanisz (férfi 62 kg) és a lengyel Wróbel (női +75 kg) egyaránt a dobogó második fokára állhatott Sydneyben.

A Magyar Nagydíjon indul a kínai Szong Csi-csüan (58 kg) is, aki a tavalyi versenyen szakításban világcsúcsot ért el. A BorsodChem Világkupa pénzdíjas verseny, az úgynevezett Sinclair-pontok alapján kialakuló abszolút végeredmény első hat helyezettjét díjazzák. A férfi és női győztes egyaránt 6000 eurót kap.