Vágólapra másolva!
Hétfőtől már nem a Williams nővérek sajátítják ki a női teniszezők világranglistájának első két helyét, a második pozíció a belga Kim Clijstersé lesz. Sávolt Attila Casablancában, Mandula Petra Estorilban vette sikerrel az első fordulót.

Véget ér Serena és Venus Williams 2002 júniusa tartó egyeduralma a női teniszezők világranglistáján, hétfőtől a belga Kim Clijsters lesz a második helyezett. Lleyton Hewitt kedvese imigyen pályafutása eddigi legjobb eredményét éri el, ezt azonban kizárólag Venus Williamsnek köszönheti.

Minden változatlan a nőitenisz-ranglistán/sport/egyeni/tenisz/20030407minden.htmlTeniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016

A rangsor jelenlegi másodikja úgy döntött, a héten egyetlen tornán sem indul, emiatt 284 ponttól esik el: tavaly ilyenkor megnyerte az Amelia Islanden rendezett tornán, ott szerzett pontjait így egytől egyig elveszíti, lehetőséget adva Clijstersnek az előzésre. A WTA közleménye szerint az első helyen nem várható változás, továbbra is Serena Williams lesz az első. A belgának 4585 pontja lesz, harminccal több, mint Venusnak.

Magyar szempontból is van mit megemlíteni, egyszerre két játékosunk is győzelmet aratott. Sávolt Attila a casablancai, 400 ezer dollár összdíjazású viadal első fordulójában gyűrte le nagy csatában (2:6, 6:3, 7:6) a selejtezőből érkezett spanyol Hernandezt, míg Mandula Petra könnyed győzelmet aratott Estorilban a szabadkártyával indult portugál Piedad ellen.

ATP-torna, Casablanca (400 ezer dollár, salak), 1. forduló:
Sávolt Attila - Hernandez (spanyol) 2:6, 6:3, 7:6

WTA-torna, Estoril (140 ezer dollár, salak), 1. forduló:
Mandula Petra - Piedad (portugál) 6:1, 6:3
Páros, 1. forduló:
Menga, Nogueira (brazil, portugál) - Daskovic, Gubacsi (szerb, magyar) 5:7, 6:2, 6:2