Vágólapra másolva!
Marion Jones, az amerikai sprinterkirálynő kisbabát vár. A 27 éves, háromszoros olimpiai bajnok két éve elvált akkori férjétől, C. J. Hunter súlylökőtől, s több mint egy éve honfitársával, Tim Montgomeryvel, a 100 méteres síkfutás világcsúcstartójával él együtt.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Jones rendszerint egy sacramentói viadallal, április végén kezdi a szabadtéri idényt, az idei viadalról azonban visszalépett, azzal az indokkal, hogy nincs rendesen felkészülve.

Most kiderült, hogy csak arra várt, legyen túl a terhesség első három hónapján, s akkor kirukkol az örömteli hírrel. Bár Jones hivatalosan még nem jelentette be terhességét, a Daily Telegraph szerint barátainak azt mondta, roppant boldog.

Így természetesen nem indulhat az augusztusi párizsi világbajnokságon (ahol négy számban versenyzett volna), amely így elveszíti legnagyobb attrakcióját, s nem jön létre a várva vár összecsapás Jones és az ukrán Zsanna Block (Pintusevics) között.

Jones mindenesetre formába lendülhet az athéni olimpiára, amelyen ismét öt számban (100 m, 200 m, távol, 4x100 m 4x400 m) tervezi az indulást.

Az atléta Evelyn Ashford, aki az 1988-as olimpiai sikerei előtt szült, úgy véli, utódja, az ugyancsak amerikai Marion Jones képes arra, hogy gyermeke nyári megszületése után jövőre sikeresen szerepeljen Athénban. "Minden eset más, így semmit sem lehet biztosan állítani.Az azonban egyértelmű, hogy ő erősebb, mint amilyen én voltam akkor" - fogalmazott.

Ashford 1984-ben, Los Angelesben megnyerte a klasszikus sprintszámot, és győzött a 4x100-as váltó tagjaként is, majd egy évvel később anya lett. A következő játékokon, Szöulban 100-on ezüstérmet szerzett, a stafétával pedig megvédte címét. "Kellett egy kis idő, amíg újra elkaptam a megfelelő ritmust" - osztotta meg az AFP-vel tapasztalatát. "Azt hiszem, Marion a szülés után fizikailag és szellemileg is erősebb lesz. Többet bír majd, mint addig, ami jól fog jönni az edzéseken."

Ch. Gáll András