Vágólapra másolva!
Óriási meglepetésre a világranglista-vezető Serena Williams kudarcát hozta az egyesült államokbeli Charlestonban rendezett, 1,3 millió dollár összdíjazású női tenisztorna fináléja: az amerikai klasszis két sima játszmában szenvedett vereséget a második helyen kiemelt belga Justine Henin-Hardenne-től.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Williams - az utóbbi négy Grand Slam-verseny bajnoka - idén összesen 22 mérkőzést játszott, s ezt megelőzően kivétel nélkül győztesen hagyta el a pályát. "Igaz, nagyon magas elvárásokat fogalmaztam meg magammal szemben, de ez még nem jelenti azt, hogy feltétlenül sikerül is elérnem, amit kitűztem" - mondta Williams a 6:3, 6:4-es eredménnyel zárult finálé után.

Serena tavaly decemberben úgy fogalmazott: 2003-ban egyetlen mérkőzést sem szeretne elveszíteni. A sikerszériának azonban most vége szakadt. "Nem lehetek mindig kirobbanó formában. Ezúttal egyértelműen rosszul játszottam. Nem jöttek be a szerváim, az adogatásfogadásaim és úgy általában is pontatlanul ütöttem. De tragédia nem történt, néha veszíteni is kell" - tette még hozzá Serena.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016Clijsters már második a nőitenisz-ranglistán/sport/egyeni/tenisz/20030414clijsters.html

Marosi Katalin, Czink Melinda és Németh Virág is nyert a 110 ezer dollár összdíjazású budapesti női tenisztorna selejtezőjének második fordulójában, a Római-parton, és már csak egyetlen siker választja el őket a 32-es főtáblától. Mandula Petra a világranglistán elfoglalt helyezésének köszönhetően, míg Gubacsi Zsófia (207.) és Kuti Kis Rita (169.) szabadkártyával került a mezőnybe.

WTA-torna, Charleston (1,3 millió dollár, zöld salak), döntő:
Henin-Hardenne (belga, 2. kiemelt) - S. Williams (amerikai, 1.) 6:3, 6:4

WTA-torna, Estoril (140 ezer dollár, salak), döntő:
Serna (spanyol, 2.) - Schruff (német) 6:4, 6:1

WTA-torna, Budapest (110 ezer dollár, salak), selejtező, 2. forduló:
Marosi Katalin - Gallovits (román) 6:4, 6:3
Czink Melinda - Kleinova (cseh) 7:6, 6:3
Németh Virág - Ani (észt) 6:2, 3:6, 7:5

ATP-torna, Casablanca (400 ezer dollár, salak), döntő:
Boutter (francia) - el-Ajnaui (marokkói, 11.) 6:1, 2:6, 6:1

ATP-torna, Estoril (525 ezer dollár, salak), döntő:
Davigyenko (orosz) - Calleri (argentin) 6:4, 6:3