Vágólapra másolva!
A Statisztika nőiasztalitenisz-csapata kedden este 17 év után kapott ki magyar együttestől, a Szuperliga döntőjének első mérkőzésén a Postás-Matáv 6-2-re győzött a Marczibányi téri fellegvárban. A találkozó szomorú utózöngéje, hogy a Statisztika egyik edzője, Tarján András - aki a magyar női válogatott szövetségi kapitánya - tettlegességig fajuló nézeteltérésbe keveredett egy őt becsmérlő Postás-szimpatizánssal.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Bár szigorúan a végeredményt tekintve a Postás simán győzött, valójában kevésen múlt, hogy nem 5-5 lett a végeredmény. A sorsdöntő mérkőzésen a hazaiaktól Fazekas Mária 2-0-ra vezetett Nemes Olga ellen, de végül 3-2-re a Postás német állampolgárságú légiósa nyert (a döntő szettben 7-7-nél Fazekasnak előjött a deréksérülése), a vendégek így megszerezték a találkozónak véget vető hatodik győzelmüket. A végeredménybe az már nem számított be, hogy a később kezdődött, de hamarabb véget ért Póta Georgina-Éllő Vivien mérkőzést a statisztikás nyerte, s a tizedik párban Molnár Zita hiába vezetett Lovas Petra ellen, az ő meccsüket a szabályok értelmében már be sem fejezték.

A 6-2 jelentős előny, de a jövő keddi visszavágó még nem lefutott, amint azt a mindhárom meccsét megnyert Nemes Olga is véli: "Az ETTU-kupa döntőjében az első csapattalálkozót 3-0-ra elvesztettük Németországban, de a visszavágón mi győztünk 3-0-ra, s miénk lett a serleg. Ez is arra figyelmeztet bennünket, hogy egy kétmeccses összecsapáson bármi megtörténhet, s nem szabad azt hinnünk, hogy már megnyertük a Szuperligát" - nyilatkozta Nemes Olga.

"Még semmi nem dőlt el. A mostani siker reményt adhat a visszavágóra, de a Statisztika Boros Tamarával kiegészülve veszélyes ellenfél. Igaz, a jövő keddi találkozón valószínűleg már mi is számíthatunk az idei egyéni Európa-bajnok román Badescura, aki egyelőre térdsérüléssel bajlódik" - mondta el Rostás Gábor, a Postás-Matáv elnöke.

A világranglista ötödik helyén álló Boros Tamara kedden bemelegített ugyan, de ez csak az ellenfél megtévesztését szolgálta, nyaksérülése miatt végül nem állt asztalhoz. "Tamara sérülése a lehető legrosszabbkor jött a számunkra, ráadásul a többiek csődöt mondtak. Ám nem adjuk fel" - szögezte le Fülöp István, a 25-szörös BEK-győztes Statisztika vezetőedzője.

A találkozó szomorú utózöngéje, hogy a Statisztika egyik edzője, Tarján András, aki egyben a válogatott szövetségi kapitánya, tettlegességig fajuló vitába keveredett egy vendégszurkolóval. Mint kiderült, az illető a kommunikációs forradalom vívmányait hasznosítva már hosszabb ideje gyalázkodó sms-ekkel zaklatja a mestert.

Ping-pong-pang?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26163

"A meccs végén odajött hozzám, és megkérdezte, hogy miért nem válaszolok. Igyekeztem tudomást sem venni róla, s ott akartam hagyni, amire ő nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illetett. Azt mondta, hogy 'akkor a k.... anyádat'. Ezután valóban volt egy kis csetepaté..." - idézte fel a történéseket Tarján András, aki azonban állítja, hogy nem vesztette el a higgadtságát: "Tisztában vagyok azzal, hogy a pozíciómban kínosan kell ügyelnem minden megnyilvánulásomra. Az biztos, hogy én nem nyúltam az illetőhöz, csak elhajoltam" - tette hozzá a szövetségi kapitány.

Fábik Tibor