Társoldalunk:

Blake megálljt parancsolt Sávoltnak

A második forduló jelentette a végállomást Sávolt Attila számára a 380 ezer dollár összdíjazású houstoni férfitenisz-tornán. Ugyanezen akadályt ugyan sikerrel vette a címvédő Andy Roddick, de a Paul Goldstein elleni játékára kicsit sem lehet büszke.

Amit lehetett, azt Sávolt Attila kihozta houstoni szerepléséből, egy fordulót ment, s a másodikban sem ütötték le a pályáról. Pedig ellenfele a 380 ezer dollár összdíjazású viadal harmadik kiemeltje, az amerikai James Blake volt, aki mostanság számos világklasszis orra alá tört borsot. Igaz, a salak nem kifejezetten az ő vadászterülete, ennek ellenére biztosan verte első számú játékosunkat: az első játszmát 6:2-re, a másodikat 7:6-ra nyerte, a rövidítésben két labdamenet megnyerését engedélyezte Sávolt számára.

Nagy nehezen továbbküszködte magát a címvédő Andy Roddick is, pedig a fiatal amerikai bűnrossz játékot mutatott be a selejtezőből érkezett Paul Goldstein ellen. Úgy nyert végül 7:5, 6:4-re, hogy a második szettben 4:2-es hátrányból állt talpra. "Minden a szél miatt volt, nem tudtam rendesen feldobni a labdát" - magyarázkodott Roddick.

Nem bír magával az új szupertehetség, a 16 esztendős Rafael Nadal, ezúttal Barcelonában kápráztatta el a közönséget. Ugyan a veterán Alex Corretja egyelőre még túl nagy falat neki, az első játszmát így is meg tudta nyerni ellene: nem is akárhogyan, 0:3-ról 6:3-ra fordítva. Maga Corretja sem hitt a szemének, a sportszerűségéről elhíresült spanyol a találkozó után méltatta is rendesen fiatal, mallorcai riválisát. "Hihetetlen dolog 16 évesen 0:3-ról megfordítani egy szettet" - áradozott Nadalról Corretja. "Már most éhes a sikerre, s kifejezetten erőteljes a játéka." Azaz könnyen lehet, hogy ő lesz a jövő nagy (salak)bajnoka.

ATP-torna, Houston (380 ezer dollár, salak), 2. forduló:
Blake (amerikai, 3. kiemelt) - Sávolt Attila 6:2, 7:6
Roddick (amerikai, 2.) - Goldstein (amerikai) 7:5, 6:4
Meligeni (brazil) - Spadea (amerikai, 5.) 4:6, 7:6, 6:3
Mutis (francia) - Saretta (brazil) 6:2, 6:0

ATP-torna, Barcelona (1 millió dollár, salak), 2. forduló:
Moyá (spanyol, 2.) - Voinea (román) 7:6, 6:3
Davigyenko (orosz) - Nalbandian (argentin, 6.) 6:3, 7:6
Kuerten (brazil, 7.) - Mantilla (spanyol) 7:6, 6:3
Hrbaty (szlovák) - Coria (argentin, 13.) 4:3-nál Coria feladta
Acasuso (argentin) - Mathieu (francia) 6:2, 6:2
Ferrero (spanyol, 1.) - Squillari (argentin) 6:4, 6:3
el-Ajnaui (marokkói, 9.) - Portas (spanyol) 6:4, 6:4
Robredo (spanyol, 12.) - Lopez (spanyol) 6:4, 7:5
Volandri (olasz) - Blanco (spanyol) 4:6, 6:3, 6:4
Corretja (spanyol, 8.)-Nadal (spanyol) 3:6, 6:2, 6:1

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK