Vágólapra másolva!
Kállai Ákos ezüstérmet szerzett a Berlinben rendezett öttusa Világkupa-viadalon, a sorozat második állomásán. Magyarország első csapata nyerte a Székesfehérváron rendezett nemzetközi nőiöttusa-váltóversenyt: a Füri Csilla, Vörös Zsuzsanna, Simóka Bea összeállítású együttes a lövészetben, a vívásban és az úszásban is az élen végzett.

Kállai Ákos Berlinben mindegyik számban jó teljesítményt nyújtott, sőt a vívásban és a lovaglásban remekelt. Előbbi számban - Balogh Gáborral holtversenyben - a második lett, utóbbit pedig megnyerte. Kállai idén rendkívül jól szerepel, a februári budapesti fedett pályás versenyt megnyerte, majd márciusban, a mexikói Hermosillóban, az első Vk-viadalon harmadik lett.

Berlinben a lábsérüléséből éppen csak felépült, így ebben az évben most debütáló Balogh is jól helyt állt, kilencedik lett. Horváth Viktor a 16., az ezúttal nagyon rosszul, mindössze 636 pontot vívó Fülep Sándor a 19. helyen végzett. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány Fülep vívóteljesítményét leszámítva elégedett volt a szerepléssel, már csak azért is, mert szokatlanul erős mezőny jött össze a német fővárosban.

A végeredmény:
1. Andrea Valentini (olasz) 5652 pont
2. Kállai Ákos 5616
3. Steffen Gebhard (német) 5592
...9. Balogh Gábor 5524
...16. Horváth Viktor 5340
...19. Fülep Sándor 5312

Magyarország első csapata nyerte a Székesfehérváron rendezett nemzetközi nőiöttusa-váltóversenyt. A Füri Csilla, Vörös Zsuzsanna, Simóka Bea összeállítású együttes a lövészetben, a vívásban és az úszásban is az élen végzett. Az ezüstérmet a britek szerezték meg, akik a futás során 32 másodperces hátrányt dolgoztak le a magyarok második számú triójával szemben. A mezőny tíz csapatból állt.

Eredmények:
1. Magyarország I. (Füri Csilla, Vörös Zsuzsanna, Simóka Bea) 5132 pont
2. Nagy-Britannia (Georgina Harland, Sian Lewis, Sarah Langridge) 5028
3. Magyarország II. (Máthé Vivien, Simóka Nóra, Szatmári Adrienn) 5020

A szombati Világkupa-viadalon Füri győzött, Vörös második lett, a hagyományos csapatversenyben pedig egy-egy arany- és bronzérem jutott a magyaroknak.