Vágólapra másolva!
Péntektől Düsseldorfban rendezik a 2003. évi cselgáncs Európa-bajnokságot, amelyen ha minden jól megy, tíz magyar dzsúdós vesz részt. Az olimpiai és világbajnok Kovács Antal szereplése egyelőre még kérdéses, az Atomerőmű SE versenyzője az elmúlt héten ugyanis térdsérülést szenvedett.

A tavalyi maribori Európa-bajnokságon a magyar csapat kiválóan helyt állt, hiszen Ungvári Miklós a 66 kg-ban arany-, Kovács Antal a 100 kg-ban bronzérmes lett. Az idei Világkupa-versenyeken is ők szerepeltek legjobban válogatottunkból: Kovács Moszkvában és Varsóban egyaránt az első, Budapesten a harmadik helyen zárt, míg Ungvári Budapesten első, Rómában második lett. Ungvári a hét végén Düsseldorfban is éremesélyes, Kovács Antal esetében viszont még az Eb-részvétel is kérdéses. Olimpiai- és világbajnokunk a múlt csütörtöki keretedzésen ugyanis elképesztően balszerencsés sérülést szenvedett; egyszerre ketten zuhantak a térdére.

"A bal térdemre estek rá ketten, tehát nem is az a srác, akivel én küzdöttem, hanem egy egészen másik páros. Sajnos kissé figyelmetlenek voltak a fiúk... A diagnózis szerint részlegeses szalagszakadást és porcsérülést szenvedtem. Szerencsére nem olyan rettentően nagy a baj, hétfőn már megint edzettem. Ami az Eb-részvételt illeti, egyelőre várakozó állásponton vagyok. A sérülésem óta három nap telt el, vagyis az indulásig éppen most vagyok félidőben. S ha a következő három napban a térdem ugyanennyit javul, mint a hét végén, akkor jobb lesz, mint új korában. No persze péntek óta az már meg sem fordul a fejemben, hogy megnyerhetem az Eb-t, a legjobb esetben is csak arra gondolok, hogy talán a dobogóra odaérhetek" - nyilatkozta Kovács Antal.

A düsseldorfi Eb-n az előzetes nevezések alapján 27 ország 242 versenyzője vesz részt.

A magyar Eb-csapat:
férfiak:
66 kg: Ungvári Miklós (Kecskeméti JC)
73 kg: Braun Ákos (Atomerőmű SE)
81 kg: Gera Csaba (BHSE)
100 kg: Kovács Antal (Atomerőmű SE) - részvétele kérdéses
+100 kg: Csizmadia Zoltán (BHSE)
abszolút kategória: Kosztolánczy György (BHSE)

nők:
48 kg: Perge Ilona (Kecskeméti JC)
52 kg: Nagy Viktória (UTE)
57 kg: Szabó Brigitta (Cegléd)
63 kg: Bejczi Zsuzsa (Koroncó)

Fábik Tibor