Vágólapra másolva!
Újabb öt taggal bővült, s immár huszonöt élsportolót számlál az Athén Klub, amely a 2004-es ötkarikás játékokra készülő pont-, illetve éremesélyes versenyzőink felkészülését hivatott támogatni. Az új tagok: Hormay Adrien, Balogh Gábor, Győrffy Dóra, Cseh László és Madaras Norbert.

Az Athén Klub törzshelyén, a King Arthur's Lovagi Étteremben kedden este öt új tagot "avattak", akik közül négyen voltak jelen személyesen: a csapatban háromszoros világbajnok párbajtőröző Hormay Adrien, az Eb-ezüstérmes magasugró Győrffy Dóra, az Eb-bronzérmes úszó Cseh László, valamint az egyenesen a vízilabda-válogatott edzéséről érkező Madaras Norbert. Az olimpiai ezüstérmes, kétszeres egyéni világbajnok öttusázó Balogh Gábor nem tudott részt venni az ünnepségen.

Érdekesség, hogy a tavalyi rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 400 méteres vegyes úszásban bronzérmes Cseh László az immár 25 tagot számláló Athén Klub legifjabb tagja, aki majd csak decemberben lesz 18 éves. S az is figyelemre méltó, hogy a klub tagjai között a tavalyi vb-n és Eb-n is győztes női párbajtőr-válogatottunk három tagja, azaz egy komplett csapat fellelhető: először Mincza Ildikó, majd Tóth Hajnalka, most pedig Hormay Adrien került be az elit társaságba. Az újdonsült klubtagok a műsoros esten ezúttal is nettó 100 ezer forintot, valamint a szponzorok bőséges ajándékcsomagjait vehették át.

Az új tagok közül a tavalyi bécsi fedett pályás atlétikai Eb-n női magasugrásban ezüstérmes Győrffy Dórával beszélgettünk, aki eddig egyetlen magyar hölgyként jutott át a bűvös 2 méteren.

- Mikor tudta meg, hogy az Athén Klub tagja lesz?
- Múlt hétfőn keresett meg a főszervezők közül Fráter Viktória, és ő árulta el. Rettentően meglepődtem, mert úgy érzem, hogy még nagyon sok sportoló van, sőt atléta is, aki megérdemelné, hogy bekerüljön az Athén Klubba. Természetesen örülök, hogy rám esett a választás, mert ez nagy megtiszteltetés.

- Mikor kezdi a szabadtéri szezont?
- Most hét végén, Szombathelyen mintegy felmérőként elindulok a főiskolai bajnokságon. Úgy érzem, hogy jó formában vagyok, s erről szeretnék versenykörülmények között is megbizonyosodni. Ha 195 centi fölött ugranék, az a szezon elején mindenképpen jót tenni az önbizalmamnak. Remélem, nem esik majd az eső!

- Mikor lesz az első igazán komoly versenye?
- Június 12-én Ostravában, itt nagyon erős mezőny jön össze. Június 27-én pedig kezdődik a Golden League-sorozat, s mivel a női magasugrás idén Golden League-szám, a nyáron folyamatosan a legerősebb ellenfeleimmel versenyezhetek. Az idei fő célom, hogy ezeken a viadalokon, s természetesen a párizsi világbajnokságon jól szerepeljek. A vb-n szeretnék egy jó helyezést elcsípni!

Az Athén Club jelenlegi tagjai:
Balogh Gábor (öttusázó), Balzsay Károly (ökölvívó), Boczkó Gábor (vívó), Cseh László (úszó), Csollány Szilveszter (tornász), Deák Bárdos Mihály (birkózó), Farkas Ágnes (kézilabdázó), Fazekas Róbert (atléta), Győrffy Dóra (atléta), Haller Ákos (evezős), Hormay Adrien (vívó), Horváth Gábor (kajakozó), Igaly Diána (sportlövő), Kolonics György (kenus), Kovács Katalin (kajakozó), Likerecz Gyöngyi (súlyemelő), Madaras Norbert (vízilabdázó), Mincza Ildikó (vívó), Perez Carlos (kézilabdázó), Pető Tibor (evezős), Primász Ágnes (vízilabdázó), Risztov Éva (úszó), Simóka Bea (öttusázó), Szabolcsi Szilvia (kerékpáros), Tóth Hajnalka (vívó).

A versenyzők kiválasztása a sportági szövetségek javaslatai alapján történik, a névsort az Athén Klub kuratóriuma hagyja jóvá.

Fábik Tibor