Vágólapra másolva!
Vízválasztóhoz érkezett szerdán a párizsi asztalitenisz-világbajnokság, a harmadik napon ugyanis már a legjobbak is bekapcsolódtak a küzdelmekbe - két nap pihenés után Bátorfi Csilla is asztalhoz állt -, s a főtáblán folytatódtak a küzdelmek. A papírformának megfelelően valamennyi magyar női játékos jól kezdett egyesben, a 64 közé jutásért rendezett mérkőzéseken játszmát is alig veszítettek. Férfi egyesben mind a négy magyar játékos már a főtábla első fordulójában búcsúzott.

Molnár Zitának erre esélye sem volt, mivel norvég ellenfele nem állt ki ellene. Ez már a második játék nélküli sikere volt ezen a napon, ugyanis miközben mindenki az ázsiai tüdőgyulladás-vírustól fél, addig rendre más földrészről érkezők dőlnek ágynak. Így történt ez az egyik amerikai vegyespáros férfi tagjával is, ezért Molnár férjével, Pázsy Ferenccel ebben a számban már a legjobb 16 között van. Más kérdés, hogy a nyolcaddöntőben már olyan világklasszis duó vár a magyar kettősre, mint a kínai Vang Hao, Li Nan páros. Két magyar vegyespáros ugyanakkor a 64 között búcsúzott. A 16 közé jutásért Bátorfi a tajvani Lu Jün-feng, Tóth pedig a második helyen kiemelt kínai Vang Nan ellen mérkőzik csütörtök délben.

Férfi egyesben mind a négy magyar játékos már a főtábla első fordulójában búcsúzott. A 64 közé jutásért rendezett mérkőzések legnagyobb meglepetését a sportág élő legendájaként számon tartott svéd Jan-Ove Waldner kiesése jelentette, a sérüléssel küszködő klasszist az a görög Konsztantinosz Papageorgiu verte meg, aki a selejtező utolsó körében kedden Fazekas Péter ellen nyert hétjátszmás találkozón. Késő délután óriási meglepetésre a férfiak világranglistáját vezető Timo Boll is búcsúzott: a német klasszist a kínai Csiu Ji-ko győzte le

Délután megkezdődtek a női párosok küzdelmei is: a Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina, valamint a Molnár Zita, Fazekas Mária duó is magabiztosan jutott a legjobb 32 közé, majd ott Bátorfiék csak óriási küzdelemben jutottak tovább a 16 közé. A kétszeres Európa-bajnok, korábbi vb-bronzérmes duó a Csang, Tan szingapúri kettős ellen csak 4-3-ra nyert, az utolsó játszma 15-13 volt. Fazekas Mária és Molnár Zita percek alatt kiesett. Bátorfiék ellenfele csütörtökön 10:45 órakor a nyolc közé jutásért a fehérorosz Pavlovic, Kosztromina páros lesz.

Nem sok hiányzott a bravúrhoz a Fazekas Máriának a nagy rivális, a román Európa-bajnok Badescu ellen: a Postás-Matáv légiósa végül 4-2-re nyert.

A Pázsy Ferenc, Lindner Ádám páros a vietnami kettős játszmaveszteség nélküli legyőzése után a szlovéneknek is mindössze egy szettet engedélyezett, így hosszú idő után ismét van magyar férfi kettős a legjobb 16 között. A magyarok a legjobb nyolc közé jutásért csütörtökön a harmadik helyen kiemelt Oh Szang Eun, Kim Taek Szu koreai párossal mérkőznek.

Sima vereséget szenvedett a Pázsy Ferenc, Molnár Zita vegyes páros a nyolcaddöntőben az ötödik helyen kiemelt Vang Hao, Li Nan kettőstől. A magyar duó már azzal bravúrt hajtott végre, hogy bekerült a 16 közé.

Csütörtöktől a tíz magyar asztaliteniszező közül már csak négy érdekelt: a női egyesben Bátorfi Csilla és Tóth Krisztina, a Bátorfi, Tóth női páros, valamint a Pázsy, Lindner férfi páros lép asztalhoz.

Eredmények:
Női egyes, főtábla, a 64 közé jutásért:
Bátorfi - Poliacková (szlovák) 4-1
Póta - Das (indiai) 4-1
Fazekas - Li (új-zélandi) 4-1
Molnár - Wennberg (norvég) játék nélkül
Tóth K. - Chirica (moldáv) 4-1
A 32 közé jutásért:
Bátorfi - Kravcsenko (izraeli) 4-2
Tóth - Takahasi (japán) 4-2
Tie Ja-na (hongkongi) - Póta 4-2
Badescu (román) - Fazekas 4-2
Budjene-Garkauskaite (litván) - Molnár 4-2

Női páros, a 32 közé jutásért:
Bátorfi, Tóth - Gough, Cho (ausztrál) 4-0
Molnár, Fazekas - Silva, Nonaka (brazil) 4-0
Tie Ja-na, Szong Ah Sim (hongkongi) - Fazekas, Molnár 4-0
Bátorfi, Tóth - Csang, Tan (szingapúri) 4-3

Férfi egyes, a 64 közé jutásért:
Szmirnov (orosz) - Lindner 4-3
Hielscher (német) - Marsi 4-0
Kosowski (lengyel) - Pázsy 4-2
J.M. Saive (belga) - Demeter 4-1
Papageorgiu (görög) - Waldner (svéd) 4-3
Timo Boll (német) - Csiu Ji-ko 4-2

Férfi páros, a 32 közé jutásért:
Kou Laj-csaj, Li Csiung (hongkongi) - Fazekas, Marsi 4-1
Pázsy, Lindner - Vu Man, Ngnyen Nam (vietnami) 4-0
A 16 közé jutásért:
Pázsy, Lindner - Tokic, Komac (szlovén) 4-1

Vegyespáros, a 32 közé jutásért:
Legout, Costes (francia) - Fazekas P., Fazekas M. 4-1
Szmirnyev, Szmelnyik (orosz) - Demeter, Tóth 4-2
A 16 közé jutásért:
Pázsy, Molnár - Csuang, Csang (amerikai) játék nélkül
A 8 közé jutásért:
Vang Hao, Li Nan (kínai) - Pázsy, Molnár 4-0.