Vágólapra másolva!
Az idén százesztendős Tour de France párizsi befutója után két nappal, 2003. július 29-én rajtol a legrangosabb hazai kerékpáros viadal, a Tour de Hongrie, amely ugyancsak nagy ünnepre készül: a Magyar körversenyt harmincadik alkalommal rendezik meg.

Az ünnepi jubileum mellett hazánk európai uniós csatlakozása is szerepet kap majd a sporteseményen, ott lesz a rajtnál a Magyarországgal együtt belépő országok (Ciprus, Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Málta, Szlovákia és Szlovénia) egy-egy csapata, s minden szakaszon valamelyik jövendő tagállam nagydíjáért tekernek majd a résztvevők. A kerékpáros viadalt kísérő kulturális fesztiválon és road-show-n is szerepet kapnak ezek az országok - amelyek így együtt először mutatkoznak be Európának.

A "Tour de Hongrie - Úton Európába" fővédnöke Kovács László külügyminiszter, védnöke Jürgen Köppen, az Európai Unió magyarországi delegációjának vezetője, a kerékpáros viadal fővédnöke pedig Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter. Egy premierre is sor kerülhet a 30. Tour de Hongrie során, a szervezők tárgyalásokat folytatnak a Sport1 televíziós társasággal arról, hogy a sportág honi történetében először minden szakaszról terjedelmes összefoglaló kerüljön műsorra.

A jubileumi Magyar körverseny pontos programját júniusban hozzák nyilvánosságra, a rajt- és célvárosokkal kötött szerződések véglegesítése után. A tervek szerint ebben az évben is Nyugat-Magyarországról rajtol majd a viadal, s várhatóan Pécs, Békéscsaba, Miskolc és a Kékestető érintése után augusztus 3-án Budapesten, a budai Vár udvarában lesz az utolsó napi befutó.