Vágólapra másolva!
Lennox Lewis, a Boksz Világtanács (WBC) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) nehézsúlyú bajnoka június 21-én, Los Angelesben tér vissza ringbe. Ellenfele az a Kirk Johnson lesz, aki úgy véli, élete legkönnyebb mérkőzése előtt áll. Lewis közben kijelentette, nem lép ringbe soha többet Mike Tyson ellen.

Egy évvel azután, hogy 2002. június 8-án Memphisben, a nyolcadik menetben kiütötte Mike Tysont, ismét ringbe száll. Ellenfele június 21-én, Los Angelesben a kanadai Kirk Johnson lesz. Johnson úgy véli, nagy sansza van arra, hogy megszerezze Lewis trónját, s nemcsak hiszi, hogy sikerül is, de biztos benne, hogy pályafutása legkönnyebb mérkőzése előtt áll. "Ha beválik a taktikám, s mindent úgy csinálok a ringben, ahogy előre eltervezem, akkor ez lesz a legkönnyebb mérkőzésem. Ki kell használnom gyorsaságomat és lábmunkámat, akár tizenkét menetet is bírni fogok a nagy siker érdekében" - mondta a kanadai bunyós.

Közben az újságírók nem hagyják nyugton Lennoxt, s állandóan a Tyson elleni esetleges visszavágóról faggatják. Lewis a BBC-nek nyilatkozva elmondta, nem lesz a nagy találkozásból semmi. "Soha sem fogok újra megmérkőzni Tysonnal. Kész, vége! Az ő ideje már lejárt, az emlékezetében maradjon csak a tavalyi nagy verés, amit tőlem kapott. Kirk Johnson nem látott még soha olyan bokszolót, mint én, komoly bajban is lesz. Ha még nem ijedt meg tőlem, majd fog. Ütések egész arzenálját vetem be, nem hiszem, hogy legjobb csapásomra vevő lenne" - mondta a világbajnok.

A jövőre vonatkozó terveiben Lewis megint előrevetítette visszavonulási és családalapítási szándékát. "Még egy jó évem van hátra, és befejezem. Rengeteg kihívót látok magam körül, de ezek mind B kategóriás bunyósok. Én pedig A osztályú vagyok. Nemsokára inkább megnősülök, legalábbis valami már van a levegőben" - célzott arra, hogy barátnője, Violet Chang lassan készülhet az esküvőre.

[origo]