Társoldalunk:

Kótai Oligov ellen lép szorítóba

Nagy meglepetést keltett a Felix-Promotion berkeiben, amikor nyilvánosságra került Kótai Mihály ellenfelének kiléte. A Tornádó június 21-én Manchesterben, WBF-címmérkőzésen lép kötelek közé, s ahogy klubja hivatalos honlapjáról kiderül, nem egy ígért, nagy klasszist szerződtetek ellenfélül, hanem azt az Akhmed Oligovot, akinek mérlege nem túl imponáló. Igaz, nem is olyan rossz.

A Felix-Promotion honlapja szerint Veres László, Kótai menedzsere korábban azzal utasította vissza Rácz Félix ajánlatát - miszerint Kótai álljon ki Balogh Zoltánnal - hogy a felixes fiú nem elég jó. Nos Balogh mérlege 11 győzelem, 1 vereség és 6 KO, míg a 23 éves orosz Oligov 11 győzelem (ebből mindössze egy kiütés) mellett kétszer is kikapott - egyszer az IBF és WBC interkontinentális bajnok orosz Maxim Nyesztyerenko, illetve a brit nagyváltósúlyú bajnok Jamie Moore ellen

A gála programja (2003. június 21., Manchester, MEN Arena)
Michael Brodie (24-1) - Juan Cabrera (46-9)
James Hare (25-0-1) - Roman Dzuman (16-1)
Brian Magee (18-0) - Andre Thysse (14-1)
Jamie Moore (17-1) - Gary Logan (33-7-1)
Kótai Mihály (23-0) - Akhmed Oligov (11-2)
Roman Dzuman (16-1) - Joshua Okine (10-0-1)

A Profibox.hu értesülései szerint Erdei Zsolt következő mérkőzése mégis címmeccs lesz. A félnehézsúlyú WBO interkontinentális bajnok újabb megmérettetése ugyan belefér a leverkuseni gála programjába és költségvetésébe. Madár (15-0-0; 11KO) július 12-én immáron harmadik alkalommal védheti meg a tavaly októberben megszerzett "kisvilágbajnoki" címét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK