Vágólapra másolva!
Az orosz Anna Kurnyikova hátsérülés miatt nem indul a június 23-án kezdődő wimbledoni Grand Slam-tornán.

Az angol teniszbarátok sem csodálhatják meg Anna Kurnyikova játékát, a szőke szépség ugyanis a soron következő, június 23-án kezdődő wimbledoni Grand Slam-tornán sem tudja vállalni a játékot. Döntését még pénteken közölte az illetékesekkel, így azoknak fekete pont jár, hogy csak most közölték hivatalosan a hírt.

A Wimbledonban egy ízben (1997) elődöntőig jutó Kurnyikova mindösszesen egyet nyert meg idei tíz meccséből, ennek többek között az (is) az oka, hogy folyamatosan sérülésekkel bajlódik. Láb- és hátproblémák miatt számtalan tornától (köztük a Roland Garroson való részvételtől) lépett vissza, a világranglistán a 77. helyig csúszott le.

Wimbledonban kínzó hátfájdalmak miatt nem tud pályára lépni, ugyanezen okból lépett vissza az e heti birminghami tornától is.

Rajta kívül nem utazik Londonba a hétszeres győztes Pete Sampras, aki még mindig nem döntötte el, mi legyen pályafutásával, valamint sérülés miatt hiányozni fog Goran Ivanisevic, Thomas Johansson, Tommy Haas, Carlos Moyá és Monica Seles is.