Vágólapra másolva!
Párizs elővárosában az orosz Jevgenyij Barejev győzelmével fejeződött be a 17-es kategóriájú nagymesterverseny. Barejev a záró fordulóban remizett Viktor Korcsnojjal, de nagy riválisa, az angol Michael Adams nem tudta győzelemig fokozni kedvező állását az örmény Vlagyimir Akopjannal szemben, így megőrizte félpontos előnyét. Az utolsó játéknapon Polgár Judit izgalmas partija döntetlennel végződött a francia Fressinet ellen, nagymesternőnk holtversenyben harmadik lett a győzelemmel búcsúzó izraeli Borisz Gelfanddal.

A világranglista hetedik orosz Jevgenyij Barejev győzelmével fejeződött be Párizs elővárosában, Enghien - les - Bains-ben megrendezett hagyományos torna. Barejev feledtette a májusi szarajevói versenyen mutatott halovány teljesítményét. Megőrizte veretlenségét, a riválisaival békésen remizett, a sereghajtókkal szemben eredményes volt. A torna doyenjével, a 72 éves Viktor Korcsnojjal játszott az utolsó fordulóban, s gyalogáldozattal kedvező pozíciót ért el. A folytatásban azonban hibázott, s Korcsnoj remivel megmenekült. Barejev elsőségét csak az angol Michael Adams veszélyeztette, aki a sereghajtó, a két évvel korábbi győztes örmény Vlagyimir Akopjannal szemben hasztalan próbálta előnyösebb állását nyerésig fokozni.

Polgár Judit harmadik helyének megtartásáért küzdött a fiatal Fressinet ellen, aki igen bátran támadta nagymesternőnk meggyengült királyállását. A női világranglistát fölényesen vezető Judit nehéz helyzetben is higgadtan védekezett, s a kínálkozó lehetőséget kihasználva örökös sakkal döntetlenre mentette a partit. Polgár Judit + 2-vel zárta a versenyt, ismét túlteljesítette elvárását, + 3,7 Élő-pontot szerzett. Kár volt Gelfand elleni vereségéért, azért a fránya Bf8 lépésért. Nagymesternőnk végül holtversenyben végzett a harmadik helyen, mert Gelfand hibátlan játékkel legyőzte a passzívan sakkozó Bauert. A torna 45 játszmájából 21 végződött döntéssel, az első két helyezett őrizte meg veretlenségét, senki nem maradt nyeretlen, de az első négyes elsősorban a sereghajtók ellen volt eredményes. A legnagyobb csalódást Akopjan okozta, de Radzsabov és Lautier sem repeshet a boldogságtól.