Vágólapra másolva!
A nőisakk-bajnokság ötödik fordulójában Dembo Yelena megszerezte ötödik győzelmét is. A címvédő Lakos Nikoletta előnyösebben állt, de időzavarban taktikai ellencsapást nézett el, azonnali feladásra kényszerült. Medvegy Nóra nyerésével egypontos előnnyel második helyezett, s a hatodik fordulóban az éllovas Demboval játszik. A világossal játszók közül csak Gara Anita hullajtott el fél pontot.

A bajnokságon vezető Dembo Yelena megszerezte ötödik győzelmét is, a címvédő Lakos Nikoletta ellen nyert. Ezúttal sem volt meggyőző a játéka, világossal hátrányba került, így is fogalmazhatnánk, hogy Lakos Niki szépen megoldotta a ritkább megnyitási változat okozta kisebb gondokat. A világos vezérszárny gyengeségei előbb-utóbb végzetessé váltak volna, de Lakos csúnya elnézéssel azonnal vesztőt húzott. Az első helyen álló Dembo eredménye fantasztikus, 2919-es performance eredménynek felel meg.

Hosszú csatában, de érvényesítette anyagi előnyét Medvegy Nóra, s egypontos előnyre tette szert riválisaival szemben. A következő forduló akár eldöntheti a bajnoki cím sorsát, az éllovas Demboval játszik, a világos bábukat vezeti, csak nyeréssel teheti nyílttá a versenyt. Értékes fél pontot csípett el Rudolf Anna, Ignácz Mária elszenvedte ötödik vereségét, még nem ismerte ki magát a szicíliai védelem bonyodalmaiban. A rossz kezdés után fordulóról-fordulóra javít Vajda Szidónia.