Vágólapra másolva!
Magyar sportdiplomáciai siker született az Európai Vívó Szövetség vasárnapi, bourges-i kongresszusán: 2005-ben Zalaegerszeg rendezheti meg a felnőtt, Tapolca pedig a junior kontinensbajnokságot.

"Óriási dolog, hogy megkaptuk a rendezési jogot" - mondta Tóth Ferenc, a zalaegerszegi vívóklub vezetőedzője. "A döntésben nagy valószínűséggel szerepet játszott, hogy a 2002-ben nálunk lebonyolított férfitőr-Világkupa az év versenye lett, illetve, hogy idén is remek visszhangja volt a zalaegerszegi versengésnek."

Tóth Ferenc még hozzátette: 2000 óta gyakorlatilag folyamatosan pályáztak. Az Eb-nek már a konkrét időpontja is megvan: a kontinens legjobbjai június 28. és július 3. között találkoznak majd.

Kamuti Jenő, az európai szövetség elnöke arról számolt be, hogy előzőleg Torino és Ankara is jelezte rendezési szándékát, végül azonban - a várható eredmény tudatában - mindketten visszaléptek.

A kongresszuson döntés született arról is: az európai szövetség mindent megtesz annak érdekében, hogy a jövőben a nemzetközi szövetségtől (FIE) függetlenül tudja értékesíteni a közvetítési jogokat, illetve, hogy a FIE közgyűlésén kezdeményezi az olimpia kapcsán befolyó pénz egy részének arányos elosztását.