Vágólapra másolva!
Sorozatban másodszor nyert Serena Williams Wimbledonban, s megvédte tavalyi elsőségét az angol nyílt teniszbajnokság női egyesének fináléjában. A világranglista-első teniszező a döntőben három játszmában, 4:6, 6:4, 6:2-re verte nővérét, Venust.

Sokáig úgy tűnt, le sem játsszák az angol nyílt teniszbajnokság női egyesének fináléját, hiszen a hasfalhúzódással bajlódó Venus Williams mindössze tíz perc erejéig tudott belekóstolni az edzésbe, majd lebicegett a pályáról. Ennek ellenére a találkozót időben megkezdhették, az időjárás is a kegyeibe fogadta Wimbledont, a 23 Celsius-fok kifejezetten kellemesnek hatott a cneterpályán.

Bár a hírek szerint a sérülésével több mint két hónapja küszködő Venus pénteken egyáltalán nem gyakorolt, az első játszmában nagyon meglepte húgát, aki talán érezte is, hogy Venus nem egészséges, s néhány labdamenetben kicsit "hagyta nyerni". Venus gyorsan elnyerte Serena adogatását, s bár 3:0-s vezetését húga még 4:4-nél kiegyenlítette, a szett végül 43 perc alatt Venusé lett 6:4-re.

A második játszma eleje őrülten alakult, mindkét játékos egymás szervajátékából élt, míg Serena 3:1-nél végre hozta adogatását, majd elhúzott 5:1-re. Innen még nővére visszajött, zsinórban nyert három játékot, ám egy óra 26 perc után végül Serena 6:4-gyel egalizált. A döntő játszmát egészségügyi szünettel kezdte Venus, ami csak arra volt jó, hogy be tudta fejezni a találkozót, amelyet végül Serena magabiztosan nyert.

"Megnehezítette a dolgomat, hogy láttam, Venus sérülten játszik, de folyamatosan mondtam magamnak, csak a labdát figyeljem, semmi mást. Venus ismét bebizonyította, hogy nagy bajnok" - mondta a győztes a mérkőzést követően.

"Csak a közönség miatt vállaltam a találkozót, úgy éreztem, megérdemlik" - nyilatkozta szomorúan Venus.

Kisebb meglepetést hozott a férfi páros döntője: az első helyen kiemelt Bhupathi, Mirnyij duó négy játszmában vereséget szenvedett a Björkman, Woodbridge kettőstől.

Eredmény, női döntő
Serena Williams (amerikai, 1.) - Venus Williams (amerikai, 4.) 4:6, 6:4, 6:2.

férfi páros, döntő:
Björkman, Woodbridge (svéd, ausztrál, 4.) - Bhupathi, Mirnyij (indiai, fehérorosz, 1.) 3:6, 6:3, 7:6 (7-4), 6:3

vegyes páros, elődöntő:
Ram, Rogyonova (izraeli, orosz) - Kerr, Sequera (ausztrál, venezuelai) 6:2, 6:3

[origo]