Vágólapra másolva!
Amikor Bedák Pált a magyar éremesélyesek között emlegettük a bangkoki 12. amatőr ökölvívó-világbajnokság előtt, két apróságról megfeledkeztünk, miközben nyilvánvaló volt, hogy a Vasas-Rica Hungária kadett és junior Európa-bajnoka párját ritkító tehetség. Először is, "Pimpa" még nincs tizennyolc éves, bőven juniorkorú. Másodszor: a legjobb nyolc közé jutásért egy hazai bokszolóval, Suban Pannonnal került szembe. Persze nem ezért kapott ki a thaifölditől: a kilenc pontos különbség - sajnos - a látottak alapján reálisnak tűnt.

Ch. Gáll András helyszíni tudósítása Bangkokból

Az angyalföldiek "mélynövésű" reménysége - akinek klubjában is, a válogatottban is Szántó Imre az edzője - óriási elszántsággal lépett szorítóba, de nem nagyobbal, mint a hazaiak egyik favoritja. Pannon sajnos rendre megelőzte Bedákot, az első menet után 7-5-re, a másodikat követően 12-7-re vezetett. A mi fiúnk hatalmas luftokat ütött, többször is nekiesett emiatt a kötélnek, nemigen érezte a távolságot. Ennek ellenére a délután talán legizgalmasabb, legszínvonalasabb meccsét varázsolta a ringbe - természetesen ebben része volt a Pimpánál valamivel magasabb thaiföldinek is. A harmadik menetben teljesen érthetetlenül számoltak a megcsúszó Bedákra, és bár a negyedikben mindent megpróbált kislégsúlyú kiválóságunk, nem akadályozhatta meg Pannon jogos győzelmét.

"Pimpa óriási meccset vívott, már ezért érdemes volt kihoznunk a vb-re. Ne felejtsük el, még csak 17 éves, a thaiföldi meg már 1999-ben világkupát nyert. Minden elismerésem Palié" - mondta Szántó a találkozó után.

Bedák teljesen magába roskadva, könnyeivel küszködve ült a folyosón, csak annyit tudott hajtogatni, hogy "mindent megpróbáltam". Ugyanezt, sajnos, az eredetileg tíz tagú, de Bedák Pál kiesésével kétfősre olvadt magyar csapat nem minden versenyzője mondhatja el magáról.

Eredmény
48 kg (a legjobb nyolc közé jutásért): Suban Pannon (thaiföldi) - Bedák Pál p. gy. 23-14.