Társoldalunk:

Risztovot is segíti Van Almsick szponzora

Ausztria piacvezető ásványvízgyártója, a Vöslauer a legújabb támogatója az úszó Európa-bajnok Risztov Évának. A sajátos "vizes" egymásra találásról szóló szponzorálási megállapodást, amely a Bp. Spartacus kiválóságának edzőjére, Turi Györgyre is kiterjed, a felek szerdán írták alá.

A szerződés - egyelőre - 2004. december végéig szól, de még a jövő év folyamán újra tárgyalnak a folytatásról, s a kölcsönösség jegyében, az eredményektől függően lehet szó a hosszabbításról.

Risztovon aligha múlik a siker, hiszen már a vasárnap kezdődő barcelonai világbajnokságon is az egyik favoritként rajtol, s érmet - benne aranyat - is nyerhet gyakorlatilag mind a négy számban - 400 m vegyes, 200 m pillangó, továbbá 400 és 800 m gyors -, amelyben elindul. Még nincs 18 éves, de már háromszoros Európa-bajnok rövid pályán, négyszeres Eb-ezüstérmes a nagy, tehát 50 méteres medencében, a 25 méteresben övé a 800 méteres gyorsúszás kontinenscsúcsa, amellett hétszeres ifjúsági Európa-bajnok is.

Afelől sincs kétség, hogy a 2004-es athéni nyári olimpián ő lehet az egyik, ha nem a legeredményesebb magyar úszó, vagyis az osztrák cég - a németek üdvöskéje, az általa szintén szponzorált Franziska van Almsick után - a lehető legjobb, piaci minősítéssel élve: a leginkább kifizetődő hírverőt választotta Magyarországon Risztov Éva és a sikeredző, Turi György személyében.

Az úszónő a sajtótájékoztatón konkrét elvárásokról nem beszélt, azt viszont leszögezte: már a barcelonai világbajnokságon meg szeretné mutatni, mit tud.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK